Симеон Симеонов: Пирдоп има шанс да се измъкне от застоя

Кандидатът за кмет на Пирдоп, издигнат от ГЕРБ, си поставя за цел да подобри инфраструктурата, да реновира общинската болница, както и да подобри бизнес климата в общината

Инж. Симеон Сименов, кандидат кмет на ГЕРБ за Пирдоп
Инж. Симеон Сименов, кандидат кмет на ГЕРБ за Пирдоп

С всеки изминал ден проблемите на община Пирдоп се множат. Въпреки, че се намираме в един от най – богатите региони на страната, това по нищо не личи в моя град. Инфраструктурата е остаряла и амортизирана. Всеки ден жители и гости на града трошат своите автомобили и винят за това местното управление, но от там отговор няма. Занемаререни са детски площадки, тротоари, водоснабдяване и канализация. Общинското здравеопазване и МБАЛ Пирдоп са оставени на произвола на съдбата.

 

МБАЛ-Пирдоп
МБАЛ-Пирдоп Източник: Zonanews

Ситуацията в село Душанци не се различава много от тази в Пирдоп. В голяма част от жителите се създава усещане за "безвремие" и "спиране на живота". Те споделят, че в Пирдоп и Душанци просто нищо хубаво не се случва.

 

Ако бъда избран за кмет основно мое задължение ще бъде, в спешен порядък да се заема с решаването на тези проблеми. Като предприемач и търговец от 32 години зная, че за всяко едно начинание трябват средства. Освен бюджета на общината и национално финансиране, много важно е ефективното използване на европейски средства. За целта ще назнача екип от специалисти, които да подготвят разнородни проекти за европейско финансиране. Ако бъдат одобрени, парите от тези проекти ще бъдат използвани ефективно и прозрачно до последната стотинка.

 

Табела Пирдоп
Табела Пирдоп Източник: Zonanews

Ще работя за цялостното подобряване на инфраструктурата в община Пирдоп – асфалтиране на улици, ремонт на тротоари, облагородяване на паркове, детски площадки и междублокови пространства. Ще предложа нов подход във взаимодействието между МБАЛ Пирдоп и общината. Общинската болница се нуждае от реновиране и търсене на специалисти, които не достигат. Трябва да се положат усилия и за отваряне на хирургично отделение.

 

Освен тези приоритети регулярно ще работя с грижа за подобряване цялостната екологична обстановка в община Пирдоп. Ще положа усилия за подобряване на бизнес климата и привличане на инвестиции; Изграждане на нова общинска транспортна схема и привличане на млади хора за работа в общинската администрация.

Наближава моментът, в който община Пирдоп ще излезе от застоя на времето. Вярвам, че на 29-и октомври ще бъде направена първата крачка в тази посока.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени