Ситуацията в Елин Пелин - един загинал, втори склад е в опасност

Калин Стоянов остро нападна кмета, който "ваканцува" в Гърция, но оттам обяснява какво е трябвало да се направи

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

За съжаление вече има един загинал. Това е мъж на 49 години, който вчера беше приет в "Пирогов". Той е бил с 35% изгаряния, но с тежко обгазяване. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който даде актуална информация след взривовете в складове за фойерверки край населеното място.

 

"Лекарите се борят за живота на дъщеря му, която е с 85% изгаряния, което не е съвместимо с живота", каза Стоянов. По думите на Стоянов в складовете има два души - мъж на 60 години и синът на собственика, който е на 22 години.

 

Вътрешният министър отправи остри критики към кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който по информация на МВР е в Гърция и правел неуместни изказвания, според Стоянов.

 

"Той си позволява да коментира какво и как е трябвало да стане. Искам да стане ясно, че този човек, по наша информация, е някъде дълбоко в Гърция. Вероятно на някой прекрасен плаж и го съветвам да продължава да си пие узото там, да се маже по-често със слънцезащитни мазила и да ни остави да си свършим работата. И нека не си нарушава почивката", обърна се към кмета Стоянов.

 

"Най-рано 24 часа след последния чут гърмеж ще влезем в складовата база. В момента там има силен пожар. Складът, който не е засегнат, е този, в който се съхраняват 2 тона тротилов еквивалент", допълни вътрешният министър

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени