Скиор е в неизвестност след лавина в Боровец

Според събраните за сега данни от лавината са били затрупани четирима гръцки граждани - трима сноунбордисти и един скиор

Планинска спасителна служба
Планинска спасителна служба Източник: ПСС

Лавина е затрупала този следобед група гръцки скиори и сноубордисти в района на ски пистата Маркуджик 3 в Боровец, съобщи БНТ. Информация за инцидента представи в ефира националната телевизия и директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) Емил Нешев.

 

Сигнал за случилото се е бил подаден в ПСС около 14:13 часа от свидетел от групата. Постъпващата за момента информация е противоречива. Според събраните за сега данни от лавината са били затрупани четирима гръцки граждани - трима сноунбордисти и един скиор.

 

Планинска спасителна служба
Планинска спасителна служба Източник: ПСС при БЧК

Сноубордистите са успели да се измъкнат от снежната маса. Скиорът е останал затрупан под снега и за момента е в неизвестност. Над 25 планински спасители с 4 кучета издирват затрупания мъж. Той не е носел необходимата екипировка, не е имал лавинен уред.

 

Затова и откриването му е изключително трудно. Лавината е обхванала площ от около 150 на близо 30 метра. От ПСС предупреждават да се избягват северните, североизточните и източните склонове, по които има навявания.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени