След брутален случай на домашно насилие: Вътрешният министър е поискал оставката на шефа на РУ-Пирдоп

Жена е била брутално пребита от съпруга си

Районно полицейско управление-Пирдоп, РПУ-Пирдоп
Районно полицейско управление-Пирдоп, РПУ-Пирдоп Източник: Zonanews

Вътрешният министър Атанас Илков е поискал оставката на началника на районното управление на полицията в Пирдоп. Причината е случай на домашно насилие от Челопеч, при който жена е била брутално пребита от съпруга си. Пристигналите на място полицаи обаче не са намерили причини да задържат насилника.

 

"МВР не е бездействало, но установявам лек дефицит в действията, което неимоверно доведе до моята реакция - аз поисках оставката на началника на съответното районно управление, така че този случай да бъде показателен, че нито аз, нито останалото ръководство на МВР ще допускаме неглижиране на някои задължения, които имаме", каза министър Атанас Илков в предаването "Панорама" по БНТ.

 

По думите му полицаят, който първоначално се е отзовал на сигнала, е реагирал адекватно, но последващите действия на колегите му не са били ефикасни.

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени