Снаряд избухна в завода "Терем" в Костенец

От военното министерство потвърдиха информацията

Снаряди
Снаряди Източник: Facebook

Снаряд е избухнал в държавното предприятие "Терем - Цар Самуил" в Костенец малко след 14 часа. Това по първоначална информация е станало при тестови дейности. Пострадали няма, съобщи NOVA. Има поражения по обезопасителна стена и по покрива на завода.

 

В момента екипи на Служба "Военна полиция" са на място и извършват разследване на инцидента. Размерът на щетите се уточнява. "Терем - Цар Самуил" е специализиран в производството на специална /военна/ и гражданска продукция.

 

Продуктовата програма на дружеството се разделя на няколко основни направления:

 

  • производство на боеприпаси и пиротехнически изделия;
  • ремонт на боеприпаси и оръжия;
  • утилизация и унищожаване на боеприпаси и ПИ;
  • производство на промишлени продукти с гражданско предназначение в две основни групи: взривни вещества за граждански цели и складова механизация; поддържане на мобилизационни мощности за специално производство и ремонт.

От Министерството на отбраната потвърдиха информацията, че инцидентът е станал в ранния следобед и че става въпрос за производствена авария при работа с боеприпаси.

 

Припомняме, че на 8 август 2014 г. в същия завод на "Терем" в Костенец по време на утилизация на боеприпаси искра предизвиква взрив, при който пострадаха десет души.

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени