Цигани атакуваха Спешното в Самоков, пребиха лекари и сестри

Саморазправата се е случила след смъртта на мъж с тежък диабет

Цигани (Роми), снимката е илюстративна
Цигани (Роми), снимката е илюстративна Източник: Zonanews

Засилено полицейско присъствие има около болницата в Самоков. Причината - десетина цигани са нахлули вътре, за да търсят саморазправа след смъртта на мъж. Нападнати са лекар, фелдшерка и две сестри. 

 

Нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докаран около 17:30ч в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет. Разгневени от случилото се негови познати и роднини са нахлули в болницата и са потърсили саморазправа. Те се държали агресивно, нападнали дежурния лекарски екип. 

 

"Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим.  Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние", разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак пред NOVA.

 

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ. "Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система", заяви д-р Трендафилова. 

 

Заради случая на място в Самоков са изпратени допълнителни екипи. Болницата в града е под засилена охрана. Има задържани двама за нападението. 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени