В Ихтиман кметът Калоян Илиев положи клетва, избраха Николай Начев за председател на ОбС

Калоян Илиев изказа благодарности към всички, които са му гласували доверие за четвърти пореден път

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев
Кметът на Ихтиман Калоян Илиев Източник: Zonanews

Избраният за четвърти мандат кмет на община Ихтиман г-н Калоян Илиев положи клетва заедно с новоизбраните кметове на кметства  новите общински съветници за мандат 2023-2027 г. Това стана на тържествена първа сесия в големия салон на читалище "Слънце". Гост на събитието бе народният представител от ГЕРБ-СДС Младен Маринов.

 

Кметът Калоян Илиев получи своето удостоверение
Кметът Калоян Илиев получи своето удостоверение Източник: Zonanews
Кметът Калоян Илиев
Кметът Калоян Илиев Източник: Zonanews


Церемонията започна с химна на България. Пред Секретарят на Софийска област г-жа Мая Цанова кметът, новите кметове на кметства и общинските съветници положиха клетва да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите в община Ихтиман и да работят за развитието и просперитета на града и общината.

 

Общински съветници от ОбС-Ихтиман
Общински съветници от ОбС-Ихтиман Източник: Zonanews

Председателят на ОИК - Ихтиман, връчи на новоизбраните общински съветници и кметове удостоверенията, с които са избрани. Бе отслужен водосвет за здраве и успех през новия мандат.

 

Председателят на ОбС Николай Начев
Председателят на ОбС Николай Начев Източник: Zonanews

Церемонията продължи с първа тържествена сесия на новия общински съвет. Николай Начев, най-възрастният общински съветник, откри и води първото заседание на ОбС в Ихтиман. Той пожела на кмета Калоян Илиев да продължи да бъде добър, справедлив и успешен. Доайенът на общинските съветници предложи дневният ред на заседанието да е от 1 точка - избор на председател на ОбС. Бе избрана комисия по избора от представители на 3 политически партии. 

 

Николай Начев предложи в комисията да влезе общинския съветник Георги Момчилов. Бяха предложени също за членове на комисията Веселин Георгиев, както и инж. Тоньо Кацаров. 

 

Председателят на ОбС Николай Начев
Председателят на ОбС Николай Начев Източник: Zonanews

Групата на ГЕРБ в лицето на г-жа Пелтекова предложи Николай Начев за председател на ОбС. От името на партия МИР бе предложена Милена Чомакова. 

 

Комисията предложи гласуването да е тайно, с хартиени бюлетини. След тайно гласуване с 10 гласа "за", за председател на местния парламент беше избран отново г-н Николай Начев.

 

Калоян Илиев с общински съветници и депутатът от ГЕРБ Младен Маринов
Калоян Илиев с общински съветници и депутатът от ГЕРБ Младен Маринов Източник: Zonanews

Кметът на община Ихтиман Калоян Илиев изказа благодарности към всички, които са му гласували доверие за четвърти пореден път. Той сподели надеждите си за една ползотворна и пълноценна работа с новият общински съвет, а след четири години се надява градът ни да изглежда още по-хубав и доразвит.

 

Калоян Илиев, Николай Начев, Младен Маринов
Калоян Илиев, Николай Начев, Младен Маринов Източник: Zonanews

 

Още от "София-област"

Борисов в Самоков: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на следващото правителство! (ВИДЕО)

ПП излъгаха целия народ, милиарди потекоха към фирмите им. Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха както не може да си представите през тези 3 години

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: Пътната безопасност е приоритет, възстановяваме поддържането на пътищата

Председателят на ЕЦТП Диана Русинова посочи, че поради липсата на средства и договори през последните години има фатални пропуски в поддържането на пътната инфраструктура

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени