Водач на товарен автомобил е задържан за незаконно превозване на 55 мигранти през територията на страната

Задържан е за срок от 72 часа

Нелегални мигранти
Нелегални мигранти Източник: NOVA

Под ръководството на Районна прокуратура – Ихтиман се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

 

Около 11 ч. на 28.09.2021 г., на автомагистрала "Тракия", полицейски служители са спрели за рутинна проверка товарен автомобил. При отваряне на багажното отделение са били установени 55 чуждестранни граждани. В хода на изясняване на случая е било установено, че мигрантите са от афганистански произход, като 23 от тях са ненавършили 16-годишна възраст.

 

Водачът на товарния автомобил - 38-годишният А.С. от гр. Бургас, бил задържан. При снемане на сведения той заявил, че непознато за него лице му обещало по 150 лева на човек за превозването на чужденците до гр. София. Извършен е оглед на местопроизшествието. МПС е иззето.

 

Днес, 29.09.2021 г., А.С. е бил привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Ихтиман задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо А.С.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени