Жените-лидери в местната власт са във фокуса на Women Leaders Awards 2024

Кметът на Мирково Цветанка Йотина е в селекцията на престижния форум

Кметът на Мирково Цветанка Йотина е в селекцията на престижния форум
Кметът на Мирково Цветанка Йотина е в селекцията на престижния форум Източник: Международен форум Women Leaders Awards 2024

Борбеният дух, неспокойната мисъл и нестандартните идеи са  само част от ценните качества, които Цветанка  Йотина – кмет на Община Мирково, показа за 16-те години, в които е начело на местната власт. Добрите примери в лидерското управление на успешните общини ще бъдат във фокуса на Международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

 

Събитието е вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS. При управлението на община Мирково Цветанка Йотина показа, че се бори за това, което иска и чрез действията си показва, че всичко е възможно. Има ясна представа за желаните бъдещи резултати, за начините за тяхното постигане и най-важното – със знание и умения организира и мотивира хората, така че да следват избрания от нея път като свой. Има способността да показва добра преценка и разбиране на ситуациите. Човек, който може да разбере всеки. Думата, която напълно описва госпожа Йотина е ЛИДЕР, категорични са жителите на Мирково.

 

Кметът на Мирково Цветанка Йотина е в селекцията на престижния форум
Кметът на Мирково Цветанка Йотина е в селекцията на престижния форум Източник: Международен форум Women Leaders Awards 2024

Родена е на 26 юни 1953 г. в Кюстендил, с икономическо образование, омъжена и с три деца. От 1983 до 2001 г. работи във фирма "Елаците Мед" АД като административен секретар на изпълнителния директор. От 2001 г. ръководи свой частен бизнес. От 17 април 1991 г. участва във възстановяването на БСДП и става председател на организацията в Община Мирково. В местното самоуправление работи повече от 25 години. Преди да бъде избрана за Кмет е била общински съветник и председател на ОбС Мирково. През 2007 г. се кандидатира и е избрана за кмет на Община Мирково. Успешно заема този пост и до днес.

 

Избрана е за кмет на Община Мирково за пети пореден път - мандат 2023 – 2027 г. За успешното ръководене на управленския си цикъл получава множество отличия, награди и признания, част от които са: Приз за Благоустройство – малка община за усвояване на средства по програма за развитие на селските райони – 2015 година; Отличие в категория: "Успешно управление – малка община" – 2015 година; Носител на Национален приз "Златно евро" – 2016 година; Кмет на Софийска област за 2017 г. в категорията "Спорт и младежки дейности" – 2017 година; Отличие в категория: "Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации" – 2018 година; Приз от НСОРБ в категорията "Принос за развитие на местното самоуправление" – 2020 година и Кмет на годината в категорията "Инвестиции в Образователната структура" – 2020 година.

 

Председател е на "Регионално сдружение на общини Средногорие" – 2020 година,  член е на управителния съвет на Индустриален клъстер Средногорие – 2019 год. и представител на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) в Управителния съвет на проект "Красива България" – 2019 година. Член на Комисията по актуални въпроси в българската делегация в Конгреса на местните власти на Съвета на Европа за мандат 2021-2026 г. заместник-представител.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени