Оставиха тъщата на Пейо Пеев в ареста, съдът промени мярката и на съпругата Габриела

На първа инстанция Габриела Славова беше пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си

Апелативен съд-София
Апелативен съд-София Източник: Zonanews

Софийският апелативен съд остави в ареста тъщата на убития Пейо Пеев в ареста и промени мярката за задържане на съпругата му Габриела от домашен на постоянен арест.

 

"Невинни сме! Мярката ни трябва задължително да бъде домашен арест", заяви в съда тъщата на Пеев Красимира Трифонова, цитирана от NOVA. Тялото на мъжа бе открито в автомобил на 18 януари. Според разследващите Трифонова и дъщеря ѝ убили Пеев, като след това опитали да запалят автомобила, в който било тялото. Причината за смъртта на мъжа е задушаване.

 

"Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма", попита Трифонова в коментар на искания постоянен арест за дъщеря ѝ Габриела Славова-Пеева. Съдът обаче определи най-тежката мярка на Пеева - "задържане под стража".

 

На първа инстанция тя беше пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си. Агенция "Социално подпомагане" обаче прецени, че те не трябва да са при нея, а да са настанени при родителите на Пейо Пеев.

 

Красимира Трифонова, която е бивш консул в Тайланд, е с потвърдена мярка "задържане под стража". На заседанието се яви само Трифонова, а адвокатът на Габриела представи молба тя да не се яви днес.

 

Тъщата на убития мъж отправи обвинения към семейството на Пейо Пеев, като заяви, че срещу дъщеря ѝ е имало заговор заради родителските права. "Искам децата да бъдат настанени при моята сестра", каза още тя.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени