От четвъртък в София-град се въвежда носене на предпазни маски в закрити обществени места и се ограничават свижданията в болниците

Без маска само за деца до 6 години

Деца с коронавирус
Деца с коронавирус Източник: bTV

В София-град от четвъртък се въвежда носене на предпазни маски в закрити обществени места и се ограничават свижданията в болниците. Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция.

Временните противоепидемични мерки на територията на област София- град са за 30 дни, считано от 4 август.


Всички лица, когато се намират в закрити места, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване, включително лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

 

Също - административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, търговски обекти, транспортните средства за обществен превоз (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови автомобили и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

 

Изключение се допуска за деца до 6 годишна възраст.

 

Още от "София"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени