Полицейска операция се провежда в ромската махала в Самоков

Служители на реда са били нападнати при спиране на автомобил за проверка

Полиция
Полиция Източник: МВР

Мащабна полицейска операция се провежда в ромската махала в Самоков, съобщава bTV. Причината е осуетен опит за проверка на МПС от униформените от страна на роми и възникнало напрежение тази нощ.

 

В операцията участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София. По информация на NOVA полицията издирва Трайчо Василев, по прякор Пиже, във връзка с нападението над полицаи.

 

Малко преди 8.00 часа тази сутрин в полицейското управление в града влезе директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров. Засега няма официална информация за задържани.

 

Припомняме, по-рано беше съобщено, че двама полицаи са били бити при проверка по сигнал на адрес. От пресцентъра на МВР уточниха, че служителите на реда са били нападнати при спиране на автомобил за проверка.

 

От превозното средство излезли агресивни хора, както и хора от ромската махала, които нападнали униформените.

Единият от потърпевшите е бил удрян в лицето, а другият - по тялото. И двамата са прегледани в болница и са изпратени за домашно лечение.

Още от "София"

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени