103-ма глобени за неправилно пресичане в София за седмица

Глобата е от 20 до 50 лева

Пешеходна пътека
Пешеходна пътека Източник: Zonanews

105 души са глобени за неправилно пресичане в София за една седмица. Това съобщи шефът на Пътна полиция в СДВР комисар Николай Крушарски. Глобата е от 20 до 50 лева. Униформените са следили за нарушението, защото след отпуските много хора пресичали неправилно и създавали предпоставки за катастрофи.

 

20 са инцидентите в столицата за изминалите 7 дни. Ранените са 29, няма загинали. 155 души са хванати да карат без колан. В числото влизат както пътници и шофьори, така и хора, които возели деца без столче. 62-ма пък са глобените за ползване на телефон при шофиране. 9 души са карали пияни, а 12 – дрогирани. 7288 са засечени с превишена скорост. Най-често това ставало по големите булеварди, когато няма интензивен трафик.

 

За да намалят задръстванията в София, от СДВР са започнали да санкционират шофьорите, които спират за престой в някоя от лентите и така допълнително утежняват трафика, каза още Крушарски. И посочи, че вероятно от Столична община ще пускат по-дълга зелена вълна на светофарите.

 

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР)
Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Източник: Zonanews

 

Още от "София"

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС отново подхванаха ремонта на "Опълченска": Хората се превърнаха в истински мъченици

На 9-ти септември направихме специална извънредна комисия, на която поискахме 10 конкретни точки от Васил Терзиев, посочи Антон Хекимян

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени