14 детски градини се строят в момента на територията на Столичната община

За първи път във Владая ще има яслена група, която родителите очакват от години, заяви тя пред БНР

Кметът на София Йорданка Фандъкова
Кметът на София Йорданка Фандъкова Източник: Софийска община

"В края на февруари ще завърши строителството на разширението на детската градина в столичния квартал Владая. През пролетта ще започне приемът на деца. В новата сграда ще се обучават 75 деца в три групи", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. "За място ще могат да кандидатстват родители от всички столични райони. За първи път във Владая ще има яслена група, която родителите очакват от години", каза още тя.
"Район "Витоша" като цяло е един от районите с най-голям недостиг, във Владая на практика удвояваме капацитета на детската градина, за първи път яслена група. По думите й нови 75 семейства ще могат да разчитат и да са спокойни за децата си. "Общо 14 детски градини се строят в момента на територията на Столичната община в различни райони - още една нова сграда в район "Възраждане". Залагаме сериозен бюджет - около 70 милиона лева за строителство, отчуждаване и проектиране, за да решаваме заедно проблемите на младите хора в София", обясни кметът Фандъкова.

Още от "София"

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени