90 души са потърсили помощ в спешния кабинет на "Пирогов" през изминалата нощ

Само 10 от тях са настанени за лечение

90 души са потърсили помощ през празничната нощ в спешния кабинет на УМБАЛСМ "Пирогов
90 души са потърсили помощ през празничната нощ в спешния кабинет на УМБАЛСМ "Пирогов

Основните оплаквания са от злоупотреба с алкохол и наранявания с пиротехнически средства. Сериозни случаи при тези инциденти няма. В резултат на тежко пътно транспортно произшествие обаче, дете на 8 години е настанено в реанимацията на болницата, като към момента състоянието му е стабилно.

Друго 3-годишно дете е прието също в тежко състояние. Нараняванията на детето будят съмнения за домашно насилие, уточни доктор Николай Габровски, заместник изпълнителен директор на лечебното заведение.

В "Пирогов" през нощта помощ са потърсили общо 50 души, диагностицирани с COVID-19, като 5 от тях са хоспитализирани за кислородотерапия.

От Спешна помощ отчетоха 200 повиквания за нощта. 5 сигнала за обгаряния и наранявания от пиратки, като 1 е по-сериозно - откъсната длан на 50 г мъж в Люлин. Множество пияни, като в Пирдоп при пиянско сбиване 28-годишно момче е било наръгано с нож и починало в линейката на път за болницата. Сигналите от болни от коронавирус са около 15.

Източник: в. "Труд"

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени