Алея "Героите на Украйна" и пл. "Борис Немцов" до Руското посолство в София ще има, потвърди за втори път СОС

БСП и партия "Възраждане" демонстрираха срещу създаването им

Софийска община
Софийска община Източник: Zonanews

Столичният общински съвет одобри повторно върнатите от областния управител на София решения за създаването на алея "Героите на Украйна" и пл. "Борис Немцов" до Руското посолство у нас, както и за издигането на флага на Украйна на сградата на Столична община докато продължава войната. Решенията бяха вкарани като извънредна точка в дневния ред днес.

 

Преди началото на заседанието на Столичен общински съвет пред сградата на общината се събраха граждани и симпатизанти на БСП и партия "Възраждане", които демонстрираха срещу създаването на алея "Героите на Украйна" и пл. "Борис Немцов" до Руското посолство у нас.

 

Припомняме, че на 7 април местният парламент реши да именува две емблематични места в София - "Героите на Украйна" и пространство, наречено на името на руския опозиционер, убит в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото заседание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на сградата на Столичната община. 

 

Преди дни от Областната управа на София върнаха решението на общинския съвет с аргумента, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата заявиха още, че са постъпили стотици сигнали от граждани.  

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени