Антон Хекимян: Гунди е легенда на българския спорт, ще завършим четири нови спортни зали

Работата със спортните федерации и клубове е една от целите на управленската ми програма, написа той във Фейсбук

Антон Хекимян
Антон Хекимян Източник: Facebook

Георги Аспарухов-Гунди е легенда на българския спорт. Това написа във Фейсбук Антон Хекимян, кандидат за кмет на София от ГЕРБ - СДС, след като в столицата бе открит паметник на покойния футболист.

"Поколения се прекланят пред името на великия футболист от "Левски", който до днес остава всенароден любимец. За мен беше чест да присъствам на официалното откриването на паметник в памет на Гунди в парк "Гео Милев". Вдъхновението от майсторството на неговата игра вдъхновява и днешните спортисти, които мечтаят да прославят името на България пред света, както го правеше и той", заяви Хекимян.

Ето какво написа още той:

Георги Аспарухов-Гунди е легенда на българския спорт. Поколения се прекланят пред името на великия футболист от "Левски", който до днес остава всенароден любимец. За мен беше чест да присъствам на официалното откриването на паметник в памет на Гунди в парк "Гео Милев". Майсторството на неговата игра вдъхновява и днешните спортисти, които мечтаят да прославят името на България пред света, както го правеше и той. Затова инвестициите в спорта са инвестиции и в здравето, и в духа ни.

Работата със спортните федерации и клубове е една от целите на управленската ми програма. Заедно с тях ще завършим 4 нови спортни зали:

Залата за баскетбол в "Слатина"; за спортна гимнастика в "Лозенец"; възстановяването на стадиона на "Горубляне" и нови спортни игрища за тенис и футбол в "Люлин".

Готови сме и с проектите за изграждане на 6 нови спортни зали в дворовете на училища: 2 СУ във "Витоша", 51 СУ в "Красно село", 55 СУ в "Студентски", 56 СУ и 79 СУ в "Люлин" и 144 СУ в район "Младост".

Ангажиментът, който аз и съветниците от ГЕРБ-СДС поемаме е да подпомогнем основните ремонти и реконструкция на стадионите на "Левски" в парк "Герена" и на ЦСКА в Борисовата градина, като гарантираме опазване и разширяване на парковата среда, в която се намират.

 

Още от "София"

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени