Антон Хекимян на среща с граждани: Презастрояването трябва да спре и ще го направим с промени в Закона за София

Той подчерта, че в програмата му са заложени само реални и изпълними проекти и задачи

Антон Хекимян на среща с граждани
Антон Хекимян на среща с граждани Източник: ПП ГЕРБ

Трябва да спрем презастрояването и ще го направим с промени в специалния Закон за София. Вече подготвяме текстове за намаляване на параметрите за ново строителство. Това работещият вариант за ограничаване на новото строителство в жилищните комплекси. Това обсъди кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян при среща с граждани по темата за презастрояването в града.

 

"Опонентите ми цяла кампания говорят, че ще спрат презастрояването като направят нов Общ устройствен план. Питах ги в дебатите за колко време ще е готов и те признаха, че ще отнеме поне 4-5 години. Тоест, обещават нещо, което не решава нищо", обясни Хекимян.

 

Антон Хекимян на среща с граждани
Антон Хекимян на среща с граждани Източник: ПП ГЕРБ

Той подчерта, че в програмата му са заложени само реални и изпълними проекти и задачи. "Залогът на тези избори е голям – защото избираме между хора, които доказано могат само да спират проекти и да вдигат шум, и хора, които са доказали, че променят града ни с работа", обясни кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС.


Антон Хекимян разказа, че основен акцент в програмата му е създаването и налагането на  стандарти за вида и качеството на всеки елемент от градската среда. "Софийски стандарти за настилките на тротоарите, уличните кошчета, стълбове, пейки, табели, вид на озеленяването – това е начинът да гарантираме качество и да подреждаме града си", каза Хекимян.

 

Антон Хекимян на среща с граждани
Антон Хекимян на среща с граждани Източник: ПП ГЕРБ

Той добави, че ще разчита на доброто сътрудничество с Камарата на строителите, за стриктно спазване на правилата, което ще е от полза за всички, но най-вече за гражданите.


"Всяка фирма, която работи в София с публични пари, трябва да знае, че компромиси с качеството няма да има. Няма да допусна никакви злоупотреби с общината и със софиянци. Искаме да има стандарт за всяко нещо – от това как започва един ремонт, как се координира това между институциите, за да не се копае два пъти, как приключва един ремонти и кой извършва контрола по време на изграждането. С Наредба за градската среда, която функционира от две години, вече са направени много промени", каза още той.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени