Антон Хекимян: Ограничаване на строителство в "Младост" и запазване на междублоковите пространства е една от основните ни задачи

Насочването на инвестиции към кварталите е основният ни приоритет , заяви още кандидатът за кмет

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян
Кандидатът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян Източник: ПП ГЕРБ

През следващата година ще започнем изграждането на бул. "Копенхаген", който освен нова връзка между "Младост" и "Дружба", предвижда и ново трамвайно трасе. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, който заедно с кандидата за кмет на район ,,Младост” Юлиян Пейчев, разговаряха с граждани.


"Ограничаването на новото строителство в "Младост" и запазване на междублоковите пространства е една от основните ни задачи", заяви Хекимян.

 

Срещи на кандидатът за кмет Антон Хекимян
Срещи на кандидатът за кмет Антон Хекимян Източник: ПП ГЕРБ

Ограничаване на строителството ще стане чрез законово увеличаване на задължителните отстояния при строителство в жилищните комплекси. "Един от първите обекти, които ще започнем, е нов парк в "Младост" 3 на площ от 17 дка", каза Хекимян и добави, че са готови с проектите за изграждане на 4 нови детски градини и нова спортна зала в двора на 144 - то училище.


"Насочването на инвестиции към кварталите е основният ни приоритет и той включва изграждане на квартални паркинги, поддържане на междублоковите пространства и детските площадки. "Младост" трябва да има свой културен център и заедно с гражданите ще определим най-подходящото място за него", подчерта кандидатът за кмет.

 

Срещи на кандидатът за кмет Антон Хекимян
Срещи на кандидатът за кмет Антон Хекимян Източник: ПП ГЕРБ

Антон Хекимян бе категоричен, че намерението му е да гарантира трасето за разширение на метрото от Бизнес парка до Околовръстния път при Симеоновския лифт. "Освен удобен достъп до Витоша, с него ще осигурим и намаляване на трафика. Това е целта и на новите довеждащи линии, които планираме за района", каза още той.


Искам работата за София да продължи, в момента има огромен риск тя да спре, защото видяхме какво се случи в последните 3 години на национално ниво при управлението на т.нар. Промяна, обобщи Хекимян.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени