Автокъща ''Капитолия'' и ресторант ''Веселото село'' да бъдат премахнати от Борисовата градина, реши ВАС

В момента тече законовият срок за доброволно премахване, заяви Фандъкова

Върховен административен съд (ВАС)
Върховен административен съд (ВАС) Източник: Zonanews

 Автокъща "Капитолия" и ресторант "Веселото село" ще бъдат премахнати от Борисовата градина, съобщи на официалната си страница във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. След дълги съдебни спорове Столична община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка, обяви Фандъкова.


Тя съобщи, че на 11 май Върховният административен съд в София окончателно е отхвърлил жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от "ЕВРО-2007" ЕООД и собственост на "МЕГА 2020" ООД.

 

"В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване", пише Фандъкова. Столична община окончателно е спечелила и делата срещу "Софтрейд 2003" ООД за премахване на 6 чадъра от метална конструкция с 6 стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата.

 

"По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на "Софийски имоти", които са ги отдавали под наем", каза Йорданка Фандъкова.

 

Още от "София"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени