Бивш депутат от "Атака", сега охранител, намесен в изгонването от концерта на ДДТ в София на руски опозиционер и украинско момиче със знаме на Украйна

Сдружението "За свободна Русия" алармира за свалени украински знамена и проблеми с охраната по време на концерта на ДДТ в НДК в неделя вечерта

Горе Адриан Асенов като охранител днес, долу-като депутат от Атака
Горе Адриан Асенов като охранител днес, долу-като депутат от Атака Източник: Колаж

Сдружението "За свободна Русия" алармира за свалени украински знамена и проблеми с охраната по време на концерта на ДДТ в Националния дворец на културата в неделя вечерта. Организацията "За свободна Русия" обединява руски опозиционери, които в момента са в България.

 

"На концерта на ДДТ в НДК момиче разпъна украинското знаме. След което двама гардове я хванаха здраво за ръцете и я изведоха от залата. Охраната БГ СЕКЮРИТИ ЕООД измъкна момичето почти до изхода, тя крещеше да я пуснат. Колкото повече крещеше тя, толкова повече един от гардовете й извиваше ръката. Момичето е с натъртвания по ръцете и силни болки в дясната китка", заявиха от сдружението в позиция до медиите.

"На концерта присъстваха и активисти на "За свободна Русия". След като научи за инцидента, един от активистите разпъна украинското знаме" - допълват от организацията.

 

 

Разпространен е и видеоклип, на който се вижда вербален сблъсък по коридорите на НДК между охранители и посетители на концерта. Руският опозиционер Евгений Чупов, който през 2021 г. получи статут на бежанец в България потвърждава случилото се. По думите му служителите се държали агресивно, като дори имало пострадало момиче.

 

"На 7 януари на концерта на ДДТ в НДК момиче разпъна украинското знаме. След което двама гардове я хванаха здраво за ръцете и я изведоха от залата", разказва Чупов в социалните мрежи.

 

 

"Колкото повече крещеше тя, толкова повече един от гардовете ѝ извиваше ръката", пише още той. По думите му пострадалото момиче, Кристина Гребнева, е с натъртвания по ръцете и силни болки в дясната китка, като самата тя показва нараняванията си във видео, публикувано във фейсбук профила на Чупов. 

 

Руснакът разказва, че след като видял случващото се, сам решил да развее украинското знаме. От "БГ секюрити" коментираха, че по искане на организаторите и на музикантите от ДДТ са помолили хората на концерта да свалят знамената. 

 

От "БГ секюрити" посочват пред "Дневник", че след концерта на изхода от залата група хора са "потърсили сметка от охранителите защо някой ги спира да живеят демократично", като Чупов е бил изведен от НДК, за да се предотврати блокирането на изхода от залата.

 

Адриан Асенов днес като охранител
Адриан Асенов днес като охранител Източник: Скрийншот видео кадър

Оттам допълват, че един от охранителите си е изпуснал нервите, което определят като недопустимо и обещават да вземат необходимите мерки. Става въпрос за служителя Адриан Асенов, бивш депутат от партия "Атака". От фирмата заявиха, че действително имат служител с такова име, но не са запознати да е бил обвързан политически с партията на Волен Сидеров. Подобно заявление е странно, тъй като снимки от битността на Асенов като депутат от "Атака" лесно могат да бъдат намерени в интернет пространството. 

 

Волен Сидеров и Адриан Асенов (крайният вдясно)
Волен Сидеров и Адриан Асенов (крайният вдясно) Източник: OFFNews

 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени