Богдана Панайотова става и.д. главен архитект на София

Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград, и началник на РДНСК-Хасково

Богдана Панайотова
Богдана Панайотова Източник: Столична община

Богдана Панайотова става временно изпълняващ длъжността главен архитект на София, съобщиха от Столична община. СО стартира и подготовката на конкурс за постоянен приемник на подалия оставка арх. Здравко Здравков.

 

Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград, и началник на РДНСК-Хасково. 

 

До момента е била управител на фирма за консултантски услуги в строителството, в която изпълнява функциите на инженер консултант по FIDIC и строителен надзор по ЗУТ, основно на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение, вкл.

 

Изграждане на части от I- ви, II -ри и III-ти метродиаметър на метрото в София, пътища, водни цикли, пречиствателни станции, язовири и други обекти от техническата инфраструктура.

 

Панайотова притежава удостоверение за пълна проектантска правоспособност от Камарата на архитектите в България. Член е на КАБ, БААИК и САБ. 

 

Богдана Панайотова има магистърска степен "Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и градоустройство. Завършва Математическата гимназия в Хасково с отличие и златен медал. Майка е на три деца. 

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени