Борис Бонев: Може да направим стабилно мнозинство с БСП в СОС

Склонни сме да подпишем споразумение за приоритети, каза още кандидатът за председател на Столичния общински съвет

Борис Бонев
Борис Бонев Източник: Спаси София

Ще се опитаме да постигнем стабилно мнозинство в Столичния общински съвет, БСП е за вариант - ще водим разговори с тях за реализиране на общи приоритети. Никога няма да бъде време, няма да има сглобка в София с ГЕРБ, защото това е моделът, който се опитваме да променим. Склонни сме да подпишем споразумение за политики, заяви кандидатът за председател на СОС Борис Бонев от ПП-ДБ-СС по БНТ. 

 

Да бъда председател на Столичния общински съвет не ми е фикс идея, това не е мечтаната работа. Но е длъжност, която трябва да е в изключително добър синхрон с кмета на София. "Поради демократичните принципи за това най-голямата група да излъчи председател на колективен управленски орган и с цел работата в София да се вдигне на нови обороти, смятаме, че и кметът, и председателят трябва да бъдат издигнати от една и съща група", обясни Бонев. 

 

Той бе категоричен, че няма никакви вътрешни интриги в групата на ПП-ДБ-"Спаси София", тя единодушно е застанала зад неговата кандидатура и друга няма да има. Още повече, че това е записано в споразумението ни, уточни Бонев. 

 

По думите му в ГЕРБ има много конструктивни хора, но партийните повели на всички партии им пречат да работят заедно в общината. Не е тайна, че Столична община никога не е била самостоятелна и винаги е имало намеса от национално ниво, по-конкретно от ГЕРБ, коментира още той. 

 

Групата на ПП-ДБ (Спаси София) ще проведе разговори с всчики съветници, за да се опитат да съставят план минимум за управлението на града. Дори "Възраждане" имат приоритети, сходни на нашите, на тези на БСП и ГЕРБ, каза Бонев.

Още от "София"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени