Борисов пред симпатизанти: Ще предложа както забранихме руския петрол, така да забраним и руския газ (НА ЖИВО)

Засилва се усещането, че се връщаме на власт, подчерта бившят премиер

Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова
Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова Източник: Скрийншот видео кадър

Не знам дали ще намеря сподвижници в парламента, но ще предложа да забраним и руския газ, както забранихме вноса на руския петрол, заяви на среща с членове и симпатизанти в район "Възраждане" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Както казва Владислав Горанов - "Засилва се усещането, че се връщаме на власт", подчерта бившят премиер. До Борисов е бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. 

 

В началото на словото си бившият премиер засегна проблемите в столицата. Колко месеца имаме кмет, не сме му виждали очите, коментира Борисов, който е и бивш софийски кмет. Част от около 200 метра е асфалтирано едно платно за три години, това е край Суходол, а до него дупки и жаби си играят. Две платна с дупки и колони с опашки. Но промяната имат напредък, спасяват София, възмути се Борисов. 

 

За Еврозоната - тя беше готова, но с инфлационните процеси и дефицитите ПП-ДБ разрушиха всичко, каза Борисов. Целите Балкани, канцлер и министри, премиери, се разхождаха по моста на влюбените. А Варна беше най-популярното име в Европа, сега не е така, отбеляза Борисов успехите по време на своето управление. 

 

Премиерът Рюте веднага поиска да види Главчев в Брюксел, а те от ПП-ДБ направиха пътеки някой да ги покани, да се покажат, отбеляза той. Те са силно надценени от народа и затова сега хаосът и тревогата не са по-малки отколкото преди 3 години, защото хубави или лоши сглобката съществуваше и имаше правителство, отбеляза експремиерът. В държавата проблемите се засилиха - огромни дефицити, дългове и никакви реформи, допълни той.

 

В последните дни има нова тенденция - номерът, че ГЕРБ е лош не върви навън. Ние бяхме водеща партия в парламента в подкрепата за Украйна, водещи бяхме в диверсификацията на енергетиката и за приемане на Северна Македония в ЕС. Видяхте и за "Лукойл", тази тема ни разделяще. Какви ли не апокалиптични сценарии се развиваха, припомни Борисов. 

 

"7 млрд. изтекоха към Путин от вашите  джобове, това стана", изтъкна Борисов. 

 

Революционно е, но след изключително "антируските" действия на партията на "Промяната", България има само руски газ, заяви Борисов. "За Балкански патак Борисов посочи, че ще печелим по милиард на година за 75 години. Значи като извадиш 3 млрд., 72 млрд. ние сме докарали печалба на българите чиста печалба", добави Борисов. 

 

"Нищо няма да правим с ПП след изборите", категорично заяви лидерът на ГЕРБ, а залата избухна в аплодименти. "Вие нямате интегритет да управляваме с вас (обърна се към ПП-ДБ Борисов, бел. ред.). Не може да искате МВР - вие арестувате незаконно, контрабандирате незаконно. Не може да искате и ДАНС, и главен прокурор", ядосано заяви Борисов. 

"Денков забрави, когато се криеше зад Пеевски, когато миньорите искаха да ги бият. Пеевски отива до тоалетната и Денков му праща СМС: "Къде си?", припомни отново лидерът на ГЕРБ. "С ДПС сме противници, но се уважаваме. Не им прави чест на колегите, които предиобед са при мене, а следобед отиват при ДПС. Данчо Цонев го доведе Петков в кабинета ми, когато им се бях ядосал, сдобрихме се и пак работихме няколко месеца", разкри бившият министър-председател. 

 

"Искаха да разпарчетосат ГЕРБ, затова заявяваха, че искат да работят с ГЕРБ без Борисов. Щяха да ви вземат партията. Затова след изборите с хора, които нямат интегритет няма да работим. Такива, които са се изцапали, които са държали кучета, котки. Нямат интегритет", категоричен е лидерът на ГЕРБ. 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени