Борисов в Банкя: Като машините са само принтери, защо са им кодове? (ВИДЕО)

Как ще се почувствате, ако някой ви снима паролата на телефона, добави той

Бойко Борисов гласува в Банкя
Бойко Борисов гласува в Банкя Източник: Скрийншот видео кадър

"Гласувах да продължи София да се управлява добре, да правим детски градини, училища, метро, паркове, фонтани, алеи. Решението на ЦИК беше правилно. Виждате колко бързо става гласуването. В рамките на 1 минута гласувах и в трите бюлетини."

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласува в Банкя. На влизане в училището той бе посрещнат с аплодисменти от свои симпатизанти.

След като упражни правото си на вот, Борисов даде кратко изявление пред чакащите го журналисти.

"Мисля, че това, което стана в последните дни, хич не е добре. Беше ни най-приятно да побеждаваме с машини. Получиха се укорими неща - използвам най-меката дума. И бих визуализирал, за да ме разберете. Предполагам, имате парола на телефона, на компютъра. Как бихте се почувствала, ако някой ви копира паролата. Още повече - ако това е вашият противник, който иска да ви седне на мястото. Ето това направиха", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"След като е издадена заповед, че в тази стая не може да се влиза, той отишъл да снима с личния си телефон. Всеки един от вас да си представи - заварвате вашия опонент, грабнал ви е телефона и ви снима паролата. Какво ще си мислите след това? За какво му е - да ви праща мейли, да ви чете кореспонденцията, да сваля ваши снимки", заяви още Борисов.

 

На въпроса: "Г-н Борисов, кой не ви позволява да развалите сглобката - Галя от посолството, американския посланик или някой друг. Кой?" Борисов отговори:

"Как вие бихте питали, госпожо, ако министър на ГЕРБ отиде и се оплаче, че негов министър е бил притискан от 20 депутати, за да обществени поръчки за милиард и 200. Дали няма да е това скандал чудовищен? Връщам се към един запис, в който точно за тези машини се говори, че са ала-бала, че е откраднат проектът на Слави."

 

"Нека сме обективни поне веднъж и да мерим с обективни аршини. За милиард и 200 е скандал, другото не е скандал. Това ли е промяната, това ли е върховенството на закона, това ли е "чистотата", до която искат да ни доведат?!", попита риторично Борисов.

 

"Мисля, че не огласявам тайни - Кирил Петков ми каза, че ако не отидем в петък и не участваме в този цирк, това ще го огорчи. Ние събрахме групата и отидохме в петък за енергийния закон, за да не го огорча, изпълнихме си ангажиментите. Така че след изборите да отидем и да си свършим това, което сме започнали", заяви още Борисов.

Запитан дали не го е огорчил "протестът" на Кирил Петков в деня за размисъл, той заяви: Представяте ли си ГЕРБ да отиде и да си прави агитация в предизборния ден? Ризова ще ни разсипе".

 

"Когато излезе записа с ала-бала и как стават работите, изброих колко други неща са направени и колко трябва да се направят. Емоциите да са в деня на изборите. От утре ще има кметове, хайде още една седмица... Но за да работят тия кметове, трябва да има държавно управление, което да приеме бюджета на държавата. Затова апелирам към всички - гласувайте. И към колегите - запазете хладнокръвие. Укоримото поведение е на тези, които са го вършили и опорочиха и създадоха съмнение за честността на вота", отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

 

"Но нека минат тези избори и в спокойна обстановка в парламента да се изследват всички възможни най-добри варианти. Опорочаването на вота дойде от друго място, вие го знаете," заяви Борисов.

Запитан какво зависи от финансовия министър Асен Василев относно войната в Украйна, Борисов отговори: "Не знам, питайте го него, доколкото знам, той не е войник. Но когато той е лидер на втората по големина партия, която участва в сглобката, единият от тях - Кирил Петков трябва да е в парламента, а другият да е в правителството. Иначе ще рухне сглобката".

 

На настойчивия въпрос защо Асен Василев трябва задължително да е финансов министър, Борисов заяви: "За да се приеме един бюджет, трябва политическа воля. И затова е хубаво, че той към момента е министър. Нека не забравяме какво се случва с неплащането на данъци от "Лукойл." Надявам се тези пари да дойдат в бюджета. Имаме събиране по таксите от "Турски поток". Така че това, което се случва в Газа, в Израел, реакциите, аз от три години не съм премиер, мога да съм журналист спокойно, още повече, че ме изучават в университета и мога да се явя и лектор,.. това в кръга на шегата."

"Виждате как реагира президентът Ердоган, нашите съседи. Никога не сме били толкова близко до глобален военен конфликт. Много е сложно. Искам да минат тези избори, за да започнем да мислим повече за държавата и държавното управление. Ще видите и от днешните резултати, съдейки и по това, което дават социологическите агенции, нищо по-различно няма да се случи. Да изпаднем в безвремие за няколко месеца, после отново да се сдобряваме и да правим нови сглобки. Аз не го искам. Да, "виновен" съм за сглобката, защото считам, че иначе ще е по-зле," категорично заяви Борисов.

 

 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени