Борисов в НДК: Това е "Кодгейт"! Гласувайте, за да възтържествува правдата и да няма ала-бала! Сигурен съм в нашата победа!

Две години и половина държавата буксува. Две години управляват хора, които спират и разделят. Ние не сме от тях. Така не може да се управлява нито държава, нито град, заяви Антон Хекимян

Бойко Борисов на закриването на кампанията в зала 6 на НДК
Бойко Борисов на закриването на кампанията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закрива кампанията на ГЕРБ под знака на огромния скандал с кодовете на машините за гласуване, който гръмна днес. Няколко минути преди 18 часа, в зала 6 влезе лидерът на партията Бойко Борисов. Той беше придружаван от Десислава Атанасова.

 

Десислава Атанасова на закриването на кампанията в зала 6 на НДК
Десислава Атанасова на закриването на кампанията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews

"Нашият председател е бил днес, сега ми разказва какво се е случило така, че по-добре да пиете вода от извора", заяви Борисов пред чакащите го журналисти. "На втория съвет изслушахме г-жа Габриел, която изпълнява длъжността на премиер. Министърът на електронното управление Йоловски каза нещо много интересно - че г-н Кирил Петков и Божидар Божанов, са му оказвали натиск за поръчки за 600 млн. лв. Ние бяхме повече от 15 човека в тази зала, цялата ЦИК, всички председатели, с изключение на ППДБ. Всички ще сме готови да сме свидетели. Това е нечуван скандал - мандатоносителят да му оказва натиск", обясни Десислава Атанасова, цитирана от Епицентър.

 

Няма да коментираме какво е вярно и какво не, не е наша работа, аз не разбирам от кодове. Искам да попитам - как щяхте да коментирате, ако бяхте снимали Томислав Дончев да снима и сваля кодове, към демократичните медии се обръщам. Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате, допълни Борисов. "Каквото решение вземе ЦИК, ние се съобразяваме с тях. И аз призовавам да оставят ЦИК и ДАНС да си вършат работата", призова Борисов. Никой не го е карал да ходи да снима и да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, ние нямаме кодовете, каза още той.

 

"Ясно е как ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, как удрят проекта на Слави и това ни кара да бъдем осторожни и мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласуват, защото това е единственият начин да възтържествува правдата", заяви Бойко Борисов. Нямам спомен този министър да съм го виждал някога, нито заместник-министъра, призна лидерът на ГЕРБ.

 

"Това е "Кодгейт", как кореспондира той с ГЕРБ и ДПС? За всичко, което сгрешат, почват да се оправдават с ГЕРБ. Като знам записа и как ме арестуваха без никаква свян, може и да има истина. Не мога да разбера с какво ги предизвиках. Водим си кампания с факти, в рамките на реда, с нахъсване на хората", продължи Борисов.

 

"Те ако не кажат Борисов, значи нищо не се е случило през този ден. Аз не съм бил, не съм съучастник в нито едно от тези неща и ако министърът е натискан, не виждам защо жертвата трябва да бъде наказана. А другият, дето е ходил да снима, да обясни какво е правил", изтъкна бившият премиер.

 

Бойко Борисов на закриването на кампанията в зала 6 на НДК
Бойко Борисов на закриването на кампанията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews

"Нека да видим решението на ЦИК. ЦИК е създаден по времето на Мая Манолова в 45-ото Народно събрание, да не кажат после ЦИК на Борисов. Нямаме нищо общо с ЦИК", отсече Бойко Борисов. "Каква ротация? Тук въпросът е как да се реши въпроса със земеделците, енергетиците, как да си приберем парите от "Лукойл". Те продължават да си смятат ДДС-то като платен данък, но то им се възстановява. Има толкова много неща да се вършат. Довчера вие ме упреквахте, че едва ли не сме подарили София, днес знаят класирането, че сме трети. Не мога да ги разбера каква е тая жажда за власт, мотивите им не мога да разбера, след като сме им дали цялата власт", завърши Бойко Борисов изявлението си пред журналистите и влезе в препълнената зала 6, която го посрещна с аплодисменти.

 

"След два дни има избори. Местните избори са дори по-важни от националните. Кметът живее до хората и решава проблемите. Нашите кметове, нашите общински съветници, са корените на партията. Ние имаме много здрави корени. Дърво със здрави корени, не може да го събори силният вятър", с тези думи Томислав Дончев откри събитието.

 

Той си пожела след два дни българското общество ще се събуди от хипнозата. По думите му, то е било хипнотизирано и му се е обяснявало как идва промяната, която носи благоденствие и щастие. След това Дончев покани на трибуната кандидата за кмет Антон Хекимян.

 

Антон Хекимян на закриването на кампанията в зала 6 на НДК
Антон Хекимян на закриването на кампанията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews

"Две години и половина държавата буксува. Две години управляват хора, които спират и разделят. Ние не сме от тях. Така не може да се управлява нито държава, нито град", започна словото си Антон Хекимян. Той сподели, че от кампанията му станало ясно, че тези хора, визирайки кампанията на Васил Терзиев, мислили, че тя ще мине в говорене за три плочки и няколко бордюра. Той попита защо са спирали парите за София, за метрото, за канализацията на северните райони, защо не са дали пари за детските градини. "Аз питах всички тези въпроси спонсора на "Промяната". Отговор не получих", заяви Хекимян. "Промяната" не искаха да носят отговорност и доказаха, че не могат да управляват, отсече Антон Хекимян. "Софиянци не заслужават сглобка и няма да я получат", обеща той.

 

И още - припомни, че в столицата има райони, които 8 години са управляни от хора на т.нар. демократична общост и резултатите там да видими и усещани от жителите там. "Избираме кмет и екип, които могат да работят, да носят отговорност, а не да показват картинки и да крещят в телевизионните студиа", завърши Антон Хекимян. "Отново изправени пред избори, надявам се с хартиена бюлетина, ние говорим за това кой какво е постигнал в областните градове, в столицата. Започвам с поздравления към екипа на г-жа Фандъкова и на целия екип от общински съветници на ГЕРБ-СДС. Работа, работа, работа, е не просто слоган", обърна се към залата Десислава Атанасова - председател на парлманентарната група на ГЕРБ-СДС.

 

"В днешния ден това е темата - кой се намесва в изборния процес. Преди дни се е намесил преди друг член на кабинета - заместник-министърът на електронното управление. Сега, понеже, някои твърдят, че тези машини са просто принтери, искам да напомня, че нашата група преживя ИК за една нощ, влязъл в сила преди да е обнародван, ако помните, на Разпети петък", коментира темата на деня Атанасова.

 

Лидерът на СДС Румен Христов
Лидерът на СДС Румен Христов Източник: Zonanews

В 18:30 часа, под бурните аплодисменти на залата, на трибуната излезе Бойко Борисов. Той покани до себе си лидера на СДС Румен Христов. Христов заяви, че е сигурен в това, дето ГЕРБ и СДС ще продължат да управляват столицата - така, както са го правили 34 години. "Частни медии, корпоративни интереси, ние се съобразяваме. Данче, голяма носталгия ме захвана и мен. Едни съм ги правил аз, други после ти. Когато направи София толкова красива, с паркове, градини, носталгия ме захвана, гледах градския транспорт. Най-младият тролей беше по-стар от мен, помните ги едни стари Икаруси. Поздравявам те за пробива при Телевизионната кула, и Западна, Северната тангента, Южната дъга", обърна се Борисов към Йорданка Фандъкова.

 

"Един ден слушам как правят детска болница в Горна баня, карах по единственото Околовръстно с 1 км/ч. На какви неща се наслушахме - осем магистрали, пет тунела, лъжата за нищо я нямат. Да, за избори е хубаво нещо да обещаят, но минават години, нито едно от тези неща не става", продължи той. "Спомням си времето, когато се кандидатирах за кмет. Бяхме взели две стаи, бяхме с Миро Боршош и едно момиче Ива. Бяха ме свалили от главен секретар. Почнаха да се събират хора около нас, тогава управляваше Тройната коалиция, страшна сила, минава Татяна Дончева, минава с балони, 40 души, Станишев, целият кабинет, аз там се бях подпрял на една врата и ги гледам. Агенциите ми даваха, Антоне, четвърто място. На другия ден коридорът жълт, минават царят, Милен Велчев, гледат ме, не ме познават все едно. Викам на Боршош: "Ние един балон нямаме, какво правим?". Действително беше смешно. Тогава не знаех какво е флаер, признавам си. Един шадраван нямаше в София, 40-50 детски градини бяха приватизирани и продадени, правиха ми "Боклукгейт", но ние успявахме и с всеки мандат давахме на софиянци все повече и повече", подчерта още Борисов. Той заяви, че няма да коментира скандала от днес с кодовете на машините, но бе категоричен, че от ГЕРБ не са срещу машините и машинното гласуване.

 

"Ако министърът е притискан, да отива, да казва, да си кажат, притеснителното за мен най-вече е, че това влияе на хората", изрази опасенията си той. "С това ала-бала малко се шегувахме, но с това ала-бала, малко ни изкараха будали", коментира лидерът на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ отново припомни за "оня запис" и изборите. "Все още общините живуркат от това, че инерцията ги води. Нищо фатално няма. Кметовете няма да имат финансиране, ще задлъжнеем, това ще се отрази, на "Люлин" никога няма да имаме тангента, Детска болница няма да имаме, а ние тук се хейтим, нали, Балтов? Ако сложим една черта, даже НДК го ремонтирахме. Ми то беше превърнато в един бардак, с кинкалерии тука. Много работи сме направили, Данче. Сигурно и грешки сме допускали. Този експеримент никъде в света го няма - хем не се обичаме, хем се мразим, хем не сме коалиция и всичко това се отразява на качеството на работата", сподели той.

 

"Мария Габриел много искаше да дойде да ви поздрави, но аз я спрях, да не кажат, че се намесва в кампанията", обърна се към залата Борисов и призна, че тя е малко като заложник в онова правителство. И отново призова залата всички да подкрепят Антон Хекимян. "Имаме прекрасни партийни дейци в София - и Жоро Георгиев, и Данчето Фандъкова, която все още е с най-висок рейтинг. Исках да се отворим повече към гражданите, да имаме кандидат, който е гледал отстрани всичките тези процеси и по-лесно би отстранил всички пропуски и грешки. Изключително трудно се съгласи, но той се съгласи, защото аз съм му гарантирал вашата подкрепа на 100%. Иначе няма да е честно, че сте ме предали - не него, а мен", обясни Борисов защо се е спрял на кандидатурата на Хекимян и призова в неделя да се гласува с бюлетина номер 76.

 

"Каквото и да реши ЦИК, ние не се месим. Аз съм сигурен в нашата победа. Това, което днес направиха - ГЕРБ виновен, ДПС виновни, те ни правят "Костинброд". Абе, ей! На нас ни правиха "Костинброд" и не беше хубаво. Баба ми викаше "Кой каквото си направи, никой не може да му го направи", а те сами си го правят. 3,30 е днес бензинът и то при дерогация! И ни плашат - колко ще стане без дерогация!? Абсолютно същото ще се случи в София, както в парламента. Бюджет няма да може да се приеме, ако продължим с езика на омразата. Да се представим достойно, Антон е достоен кмет, достоен човек, аз малко не очаквах, че с такава хъс ще му се работи тази работа. Това ми е първото заставане до него през тези 30 дни, защото исках да ви призова и заради мен да гласувате за него. Даде от себе си много, заложи от себе си много, дойде да работи за обществото. Желая ви хубава вечер", завърши емоционално речта си Бойко Борисов.

Още от "София"

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

Диана Русинова: "Нововъведенията", натресени на софиянци, са отречени, незаконосъобразни и твърде опасни

Освен всичко обаче, се оказва, че "новото" и "модерно" решение директно нарушава и изискванията въведени чрез Приложение № 9 към чл. 67 на Наредба № РД-02-20-2

Прочетете повече прочетете повече

Министър Запрянов отмени готвено хибридно мероприятие на комунистическия елемент Стоимен Стоименов в Централния военен к

Книгата на Стоименов съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда, посочват от Атлантическия съвет на България

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени