Борисов: Започна монтирането на първия пешеходен мост на околовръстното между АМ "Тракия" и Младост

"6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г. Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано", категоричен е премиерът.

Пасарелките над Околовръстното
Пасарелките над Околовръстното

Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостa на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ "Тракия" и кв. "Младост". Първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

 

"Иначе и трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти", пише още премиерът.

 

Пасарелките над Околовръстно (3)

"6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г. Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ "Струма" до булевард "Цар Борис III"", добави той.

 

🏗️ Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостa на участъка от Софийския околовръстен...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 13 март 2021 г.

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени