Бойко Борисов: Гласувах за това да се промени "промяната" - безотчетното крадене през вдигане цените на тока от няколко олигарси, свързани с правителството на Радев (ВИДЕО)

И добави, че искат да спрат промяната, в която всеки понеделник се теглят по половин милиард и не се казва за какво отиват

Бойко Борисов гласува
Бойко Борисов гласува

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува в родния си град Банкя на изборите за парламент и президент. В 13.00 часа бившият премиер пристигна в 78 СУ "Христо Смирненски", където упражни правото си на глас.

Десетки граждани поздравиха Борисов, преди да влезе в изборната секция. Пред училището бившия премиер го очакваха и неговите съпартийци Лъчезар Иванов и Красимир Велчев. Борисов попита представителите на Секционната избирателна комисия как точно да вкара картата, тъй като изтъкна, че от ЦИК не са предоставили машина за обучение на партия ГЕРБ.

 

Бойко Борисов гласува
Бойко Борисов гласува Източник: Facebook

Трябва да мислим какво говорим, за да не нарушаваме закона като другите,които си нарушават и Конституцията, но няма санкция, каза лидерът на ГЕРБ, след като упражни правото си на вот.

"Много важно е да се промени промяната. Защото ни донесе огромен скок в цената на тока, на първо място сме в света по починали за 14 дни. А премиерът и президентът казват, че се справят добре с пандемията. Хората мрат по болниците. Това трябва да се промени", уточни лидерът на ГЕРБ. Той добави, че в Холандия се е наложило да се въведе частичен локдаун.

 

"Искам да върнем стария модел на цените на тока - 80 лв, защото сега стигнаха 300-400 лева. Когато поскъпват тока и горивата, това води до растеж на цените на всичко. Когато се нормализират тези параметри, тогава ще се нормализират и цените", уточни бившият премиер. И добави, че искат да спрат промяната, в която всеки понеделник се теглят по половин милиард и не се казва за какво отиват.

 

"Правилно беше решението за контролните талони,защото изборите така се компрометираха. Надявам се на някаква почтеност, не че имат. Днес нали не трябва да говорим с номера, имена, агитации. Какъв е Радев днес освен кандидат-президент, той се е приел за краля-слънце, реклама ли му правите като ме питате за него? Безинтересен ми е", коментира Борисов.

"С цялото си нахалство утре са поръчали още половин милиард. И тази промяна ще направя всичко възможно да спре. Безотчетното крадене от цената на тока от няколко олигарси и разбира се, свързани със служебното правителство на Радев", възмути се Бойко Борисов. Той даде за пример и проблемите в културата, отбраната, образованието, екологията.

 

"Подлъгват полицаите само с някакви пари. "VeraSU" го вадиха повече от 30 дни. Искам да продължи увеличението на учителските заплати. Искам двойно да увеличим заплатите на нашата армия, това са медицинските работници. В момента те са действащата армия", каза бившият премиер.

 

"Искаме да възвърнем чуждестранните инвестиции. Искаме да има демокрация. Затова искаме промяна на промяната", добави лидерът на ГЕРБ.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени