Бойко Борисов: Категорично осъждам поведението на "Възраждане", свързано с агресията, инакомислещите, провокациите и езика на омразата (ВИДЕО)

Представянето на кандидата за кмет на ПП, ДБ и "Спаси София" бе една "помпозна проява", заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: Zonanews

"Категорично осъждам поведението на "Възраждане", свързано с агаресията, инакомислещите, провокациите и езика на омразата. Темата ГЕРБ -"Възраждане" не съществува" . Това заяви пред медиите в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Тези, които ги подкрепят са български граждани. Ние сме против това, което се случва, особено агресията. Има достатъчно текстове по наказателните кодекси. Вярно, че те гледат от това, което правеха протестиращите преди - хвърляха яйца, свински уши, домати... ", каза лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че най-овластеният човек в държавата е премиерът.

 

"Трябва да забравим тази лидерска среща, тя не произведе нищо, освен нова разделителна линия. Защото се издигна кандидат за кмет". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред медиите в парламента лидерската среща между ПП - ДБ и ГЕРБ - СДС вчера следобед. Според него представянето на кандидата за кмет на ПП, ДБ и "Спаси София" е било "помпозна проява".

 

"Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, нито тема свързана с Украйна, нито с наводненията. Нищо от това, което обществото чака", продължи Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ отново подчерта, че в правителството първата политическа сила има около 10 заместник-министри. Той подчерта, че шефовете на НАП, "Митници", БЕХ и други не са били назначавани от първата политическа сила.

 

"Все пак аз съм човек, който не обича да изнася неща от кухнята, но няколко теми искам да засегна, които според мен са важни. Всеки има правото да издига свой кандидат за кмет, но когато чуя "Борисов като ни управлява". Министър-председателят ли е на Борисов? Шефът на НАП ли е на Борисов, шефът на митниците ли е на Борисов, шефът на БЕХ ли е на Борисов? Да не ги изброявам подред всичките", ядоса се лидерът на ГЕРБ той.

 

"От нас, доколкото разбрах, се иска само да натискаме копчето", продължи той. Лидерските срещи са лидерски, а когато се събират по 10 - 15 човека вътре, става говорилня", добави Борисов.

 

"Логичен ще бъде въпросът - през тези години, когато те управляваха, даваха ли пари за детски градини, за училища в София, за предложението на "дъгата" - с умисъл или не са го правили за софиянци? В ден, когато трябва да говорим за регулатори, те тръгват на кандидат-кметска кампания. Ами ще тръгнем и ние", каза още лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Още от "София"

Министър Запрянов отмени готвено хибридно мероприятие на комунистическия елемент Стоимен Стоименов в Централния военен к

Книгата на Стоименов съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда, посочват от Атлантическия съвет на България

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени