Бойко Борисов: Не може в центъра на София да ни стои шмайзер (ВИДЕО)

Никоя друга партия не е правила толкова за София колкото ГЕРБ, ако им я оставим - ще я съсипят, заяви лидерът на ГЕРБ пред над 600 кандидат-депутати и членове на структурата на ГЕРБ-София в зала 6 на НДК

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

Толкова е видно и ясно какво е направено, откакто аз бях кмет. Нямаше един работещ фонтан, една китка нямаше, ами Околовръстното шосе. Помня деня, в който взех един багер и бутнах една бензиностанция, защото полицаите и прокурорите ги беше страх. Оставих само тази част до Банкя. Преди две години багерите от "Младост" щяха да се прехвърлят на "Люлин". София колабирате, зимата строяхме, за да може този двумилионен град да не се задръства. И това само за 10 години. Никоя партия не е правила толкова за София, колкото ГЕРБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 600 кандидат-депутати и членове на структурата на ГЕРБ-София в зала 6 на НДК, която се оказа тясна за всички привърженици и симпатизанти на ГЕРБ, дошли за откриващото събитие в столицата. 

 

Лидерът на партията бе посрещнат с ръкопляскания, а цялата зала стана на крака. "Сега като минете - Северна, Западна, Южна тангента. А помните ли какво беше на телевизионната кола, Семинарията, Черни Връх - това само за 10 години. Никоя партия не е правила за София, толкова - колко ГЕРБ" , посочи Борисов. "Няма памет", констатира бившият премиер.

 

"От първия ден срещу вас ще има армия от хора, които не са работили нито ден. Те не обичат България. И ако искаме да им причиним нещо лошо, трябва да им оставим София. Ще съсипят и този град", предупреди в словото си Борисов.

 

"Абе закарайте ме да видя нещо построено от вас - няма нищо, нула. Асен Василев продъни земята, че играем заедно с Радев - защо сега си мълчат. Защо няма постове на Лена? Защото ги изобличиха - на 100 лв. цена на мегаватчас, те плащаха по 130. По 30 лв. комисионна си прибираха. И какво се получи сега - с милиарди дотираме тока за бизнеса, дотираме и веригите - а цените отидоха в небето. Всеки казва - "хората обедняват", не може да се скрие. По пътя на "трънската логика" - щом обедняват, значи преди са били по-богати", заключи Борисов.

 

Събитието на ГЕРБ-СДС в зала 6 на НДК
Събитието на ГЕРБ-СДС в зала 6 на НДК Източник: Zonanews

"ГЕРБ вкара България в чакалнята на еврозоната. Рано или късно ще дойде финансов министър, който ще види защо осем месеца няма закони, свързани с еврозоната. Вижте едно Nexo - нашите конкуренти от ДБ са се финансирали по тъмен начин от една компания и са лъгали. Дали на жените пари, те ги превели. Кой последно чу за финансирането на "Да, България"? Вие представяте ли си Томислав Дончев да не е дал две години План за възстановяване и устойчивост (ПВУ)? И аз не си го представям", отсече бившият министър-председател.

 

"Я си вдигнете ръцете тези, които сте тук и сте под 45 г.", подкани кандидатите за народни представители Борисов. Около половината от присъстващите на сцената вдигнаха ръка. "Кои са младите?! Тук имаме армия млади хора", подчерта той.

 

Борисов предупреди, че сега предстои стагнация. "Рязко намаляване на разходи, а народът, където бях, казват - ей, две години – нищо. Хората се надяват да има най-после редовно правителство и да се събудят от този лош сън", поясни бившият премиер.

 

Той призна, че хората го призовават да се връща на власт. "Ние сме най-голям износител в района на ток, енергия, храни и такива щети да се нанесат на държавата. Трябва да се задава въпросът защо у нас имаме най-висока инфлация, след като се компенсира бизнесът, земеделието, дават се милиарди дотации. Как така произвеждаме мляко, а кашкавалът е 30 лв.?, От коя война дойде тази инфлация?", чуди се Борисов.

 

"Преди две години имаше нула миграция, а какво стана за две години", възмути се той. "Тези хора не обичат България и ако им оставим София, ще видите какво ще заварим след две години, ще съсипят и този град. Аз я заварих след Софиянски. По "Витошка" имаше само джипки. Искам да сте много горди от всичко, направено за града", каза Бойко Борисов.

 

Борисов цитира анализ от БНБ, че растежът на БВП ще се забавя. "Забелязвате ли, че ПП-та и ДБ-тата ги няма последните няколко седмици. Защото знаят цифрите - затова ги няма. Ето вчера излезе от БНБ, че растежът ще продължи да се забавя. Твърде е вероятно да се теглят нови милиарди, за да се покриват плащанията по дълга. Това може да бъде коригирано само с консервативен режим на публичните финанси. Какво означава  консервативен режим на публичните финанси - рязане, стягане на колана до дупка! Това са направили Кирил и Асен, казано на "банкерски език". БНБ ни дава възможност да избираме - дали ще се намери добър човек, който да се нагърби за 6-8 месеца с консервативна политика да изправи държавата", изтъкна Бойко Борисов.

 

ГЕРБ вкара държавата в чакалнята на еврозоната и европейския банков съюз, а те за няколко месеца опропастиха всичко. Вижте едно Nexo - нашите конкуренти от "Да България" са се финансирали, раздавали пари на жениците там, те са "дарявали" - става дума за стотици хиляди лева. Но имат тотална медийна подкрепа. Някой, който мрази България ги финансира. Не мога да си обясня....такива щети нанесени на държавата", възмути се бившият министър-председател.

 

"Войната даде огромни предимства на България - изнасяме оръжия, изнасяме ток..... а инфлацията ни е по-голяма от европейската. Те не обичат България. Не можем да им оставим София - ще съсипят и този град, подчерта Борисов. Не може Шмайзера да ни стои там, когато се води тази война в Украйна. Когато същата тази армия убива хората в Украйна - нещата се променят. И ние се променяме. Не може в центъра на София да ни стои шмайзера. Горд съм с общинските съветници, каза Борисов, похвалвайки своите, че са подкрепили премахването на Паметника на Съветската армия. Западът е с нас, защото видяха, че ние сме истинска центристка, праволинейна, яка партия, заяви Бойко Борисов.

 

Според него хората вярват, че ще се направи правителство, че "този лош сън ще си тръгне". Когато от 300 лв. газът стана 100 лв. Сега правителството тегли от този газ, миксира го, за да им прикрие далаверата. А какво стана с бензиностанциите, помните ли? Отидоха младежите - снимаха ги и ги заплашиха с 5 години затвор. И какво се получи? С милиарди дотираме бизнеса, дотираме и веригите, а цените отидоха в небето. И хората обедняват. По пътя на трънската логика, щом обедняват - значи при нас са били по-богати, заяви Бойко Борисов.

 

"БНБ очаква търсенето на стоки да се влоши. Въпросът е дали ще се намери някой, който да се нагърби за шест месеца да изправи държавата и да понесе отново пасивите. Няма проектозакони на МС, свързани с еврозоната, когато са били Кирил и Асен", посочи Бойко Борисов.

 

"Днес в общинския съвет станахте свидетели на това дали има ляво и дясно и кой срещу кого е. Мая Манолова откъде щеше да бъде? А ДБ я подкрепяха за кмет на София", каза още Борисов. Той имаше предвид гласуването в СОС по премахването на паметника на окупационната съветска армия от Княжеската градина. "Манолова протестираше срещу това пред общината. Вътре в залата ГЕРБ - СДС и ДБ гласуваха за премахването".

 

Срещата откри зам.-председателя на партията Томислав Дончев. "Въпросът е кой излъга децата? Кой им обясни, че България може бързо да се развива без лидерство. Че има някакъв вълшебен начин нещата да се случат изведнъж. А какво получихме - хаос, липса на отговорност, чудовищна инфлация. Две години в България не се строи, в България няма свежи европейски пари. Как се лекува тази болка? Ние претендираме, че знаем рецептата. Лидерство, ясна посока и отговорност - ние претендираме, че това го няма в необходимата степен в другите партии", започна Томислав Дончев.

 

"Няма държава, която да е забогатяла от трупане на нови дългове", каза още той. Единствените, които имат силата и експертизата да направят съдебна реформа сме ние, категоричен бе той. Томислав Дончев подчерта, че служебните правителства имат къс хоризонт и затова не могат да провеждат инвестиционни политики. "Ние не сме регионална партия. Ние претендираме да представляваме целия народ. За нас е от огромно значение да имаме подкрепа тук, в центъра на София, в малко село в Балкана, в Шумен", посочи той.

 

България има нужда от редовно правителство, категоричен бе следващият оратор - лидера на СДС Румен Христов. Без ГЕРБ-СДС едно правителство ще бъде нефелно, категоричен бе той.

 

За разлика от някои политически шарлатани, ние сме хора отговорни, заяви Георги Георгиев, председател на СОС. И изтъкна, че са построени 57 км метро - цял подземен град. "Нямам съмнение, че ние сме хора, които заслужават доверие. Град и държава се управляват с опит", подчерта Георгиев.

 

Шест месеца бяхме подложени на системни унижения от правителството на "Продължаваме промяната", посочи председателят на СОС Георги Георгиев. Тези хора наказаха почти 2 милиона души за това, че гласуват за нас. "Единственото нещо, което е управлявал г-н Борис Бонев е колата, която му купила майка му. Няма нито ден трудов стаж, иска първата му работа да е кмет на София", посочи Георгиев, хвърляйки мост към местните избори наесен. Борис Бонев от "Спаси София" вече заяви, че ще се кандидатира.

 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени