Бойко Борисов смени 80% от ръководството на ГЕРБ в София, поема лично структурите

Активни младежи от ГЕРБ поемат ключови райони в столицата

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично управлението на партийните структури на партията в София. Това е обявено тази сутрин от бившия премиер пред целия столичен актив - депутати, общински съветници, районни кметове и районни ръководители на ГЕРБ, съобщи Tribune. За да се възстанови ефективността и силата на партийните структури в София Борисов ще разчита на помощта на един от най-рейтинговите си кметове в столицата - Даниела Райчева.

 

Даниела Райчева
Даниела Райчева Източник: Facebook

Борисов е твърдо решен да демонстрира силата на партията си в столицата, сменяйки над 80 % от ръководителите на райони с нови лица от Младежи ГЕРБ.

 

Николай Алгафари
Николай Алгафари Източник: Zonanews

Сред тях са народните представители Николай Алгафари, Даниел Александров и Александър Иванов, общинските съветници Димитър Вучев и Драгомир Младенов, заместник-областният управител на София Стефан Арсов.

 

Александър Иванов, ГЕРБ-СДС
Александър Иванов, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Позиции в партията заемат и парламентарният секретар на Министерство на иновациите и растежа Станислав Петрунов, кандидатите за кметове на районите "Младост" и "Студентски" Юлиан Пейчев и Кристиян Маджуров, както и кандидатите за общински съветници Румен Александров, Михаела Иванова и Йордан Тодоров.

 

Михаела Иванова
Михаела Иванова Източник: Facebook

Силни позиции в отбора на Бойко Борисов в София заемат активните младежи Диян Иванов, Мартин Милев, Атанас Бояджиев, Борислав Куртев, Георги Владов, Никола Скорчалиев и Добромир Иванов.

 

Атанас Бояджиев
Атанас Бояджиев Източник: Zonanews

Сред основните задачи пред младите от ГЕРБ е да развиват структурите в столицата, спазвайки основните ценности, изповядвани от дясно-консервативната партия на Борисов. Повечето от новите районни ръководители са добре образовани и имат политически опит, имат семейства и деца.

 

Лидерът на ГЕРБ за пореден път доказва, че усеща пулса на обществото и умело обновява партията си в отговор на очакванията на хората, пише Tribune. Този път Борисов пуска в атака добре тренирания си младежки отбор, на който става капитан.

Ваня Тагарева
Ваня Тагарева Източник: Facebook

"Силата на ГЕРБ е в младите хора, които застават зад нашата кауза. За разлика от другите партии, ние много добре знаем, че не само бъдещето, но и настоящето принадлежи на младите. Те трябва да участват активно в управлението на политическите процеси и да взимат решения. Преди 17 години ГЕРБ беше основана от млади, образовани хора с хъс за генерална промяна на България. Обновяваме се постоянно, съчетавайки дързостта и енергията на младите с мъдростта и експертизата на опитните управленци. Затова няма кой да победи ГЕРБ!",  заявява Бойко Борисов.

 

 

Председателят на партията отново залага и на силна дамска квота, разчитайки на общинските съветници Ваня Тагарева и Лорита Радева, които поемат районните структури "Панчарево" и "Искър". Бившият кмет на район "Слатина" Наталия Стоянова застава начело на партията в района. Маргарита Александрова поема район "Оборище", Милена Янкулова продължава активно да развива ГЕРБ в "Подуяне", а Ивелина Джартова ще продължи да работи за "Кремиковци".

 

Бившите кметове на районите "Връбница" и "Илинден" Младен Младенов и Иван Божилов ще вложат усилията си в развиване на районните структури. Светослав Тодоров остава начело на ГЕРБ в район "Нови Искър". Кметът Димитър Димов, който се пребори за запазване на  "Надежда" като бастион на ГЕРБ, ще ръководи и партията в района.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени