Бойко Борисов за украсата на София: Ще ходите като медузи и костенурки... няма еленчета и Дядо Мраз (ВИДЕО)

Бойко Борисов е в Раковски, където откриха нова детска градина

Бойко Борисов в Раковски
Бойко Борисов в Раковски Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства в град Раковски на откриване на новопостроена детска градина. "Нямам неизпълнено обещание. И за да знаят хората, които са тук, освен геостратегическата тежка криза в света, общините са най-важното нещо. Затова всички общини получават на базата на програма средства. Това съм успял да договоря с нашите партньори, с Асен Василев", каза още Борисов.

 

"Стягайте се, работете", призова той. "Помните ли колко пъти ви казвах, че цените на магистралите ще станат тройни. И това се случи, след като 3 години нищо не се направи. А вие се занимавахте с чували, разбира се, че няма никакви чували", обърна се Борисов към журналистите. И добави: "Това, което коментирате вие, че не ми струва усилия и пр., но австрийците на прост език ви казват, че трябва да си се върне Борисов. Дойдоха аматьори-министри и сега напират мигранти".

 

"Но аз като ви казвах нулева миграция и бюджетен излишък, вие ми казвахте: Давай давай...Сега има мигранти и инфлация. Нямаме сега полезен ход, ако не се стегнем да работим - дипломация, закони, граница. Да върнем времето преди Промяната, когато беше при мен", отсече Борисов.

 

"Ако сте в София, ще ходите като медузи, костенурки. Там еленчета и Дядо Мраз няма, има еднорози", заяви той по повод коледната украса в столицата.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и Бюджет 2024, както и информацията от понеделник, че политическите формации, подкрепящи правителството, са се договорили в Бюджета да бъдат отпуснати допълнителни 60 млн. лв. за сектора "Култура".

 

"Не можем да допуснем да се бутат нашите културни дейци с полицията - грозна работа. Затова ние направихме някои други отстъпки, от ГЕРБ, в бюджета, за да се получи това, което в удовлетворява партиите, които ще гласуват за бюджета", каза той. "Утре с колегите - с Кирил Петков и с Йордан Цонев, ще кажем още няколко неща, за които сме се договорили", допълни той.

 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени