Брутална наркогрупа със 150 души дилъри вилнее из София! Ченгета от ГДБОП и СДВР разпъват чадър над Росен Стъкларя и хората му! Ето я цялата структура на бандата

Според оперативната информация в МВР ръководител на бандата е Росен Кръстев по прякор "Стъкларя"

Наркобанда в София
Наркобанда в София Източник: ПИК

 Над 800 000 лева на месец печели ръководителят най-голямата наркогрупа в София от разпространението на дрога. Това съобщава ПИК като се позовава на свои източници от МВР, които разработват бандата на Росен Стъкларя и хората му. Групата започва да работи на територията на София през 2009 г. и до днес е недосегаема, като се покровителства от висши полицаи от ГДБОП, ГДНП и СДВР.

 

Според оперативната информация в МВР ръководител на бандата е Росен Кръстев по прякор "Стъкларя". Негова дясна ръка от 2013 г. насам е друг известен кримигерой - Цеци Гарвана. Той движи целия бизнес с дрога, като под него има няколко т.нар. лейтенанти, като всеки от тях отговаря за минимум 10-15 дилъри, пръснати на територията на цяла София. Според данните в полицията сред дилърите на средно и дребно ниво има и тийнейджъри под 18 години.

 

Само на територията на "Люлин" има четирима лейтенанти, които ръководят пазара под ръководството на Цеци Гарвана. Един от тях е Сантино Стефанов, който движи бизнеса в 5 микрорайон. Сантино се занимава с продажбата на трева кокаин и амфетамини, а под него има 12 дилъри, които отговарят за разпространението. Вторият отговорник за наркопазара в "Люлин" е Кирил Георгиев-Масларя от "Модерно предградие", който се занимава с трафика на дрога в 7 микрорайон. Лейтенантът ръководи 15 дилъри, които се простират чак до квартал "Надежда".

 

По информация на службите Георгиев лично дърпа конците на дилърите в "Люлин 7" и не използва хора на средно ниво. В "Модерно предградие" освен трева и амфетамини, наркогрупата на Стъкларя продава и хероин, като в циганската махала има и т.нар поста - място, откъдето можеш по всяко време да се снабдиш с дрогата. Масларя често предпочитал и лично да снабдява някои по-важни клиенти в района, като се разхождал необезпокоявано с големи количества наркотици в себе си. Той разполага и с двама доверени хора. Единият е известен като Рашо, който е използван като момче за всичко, включително и мокри поръчки, свързани с палежи и побоища. 

 

Другият е Тошо Дебелия, който вече е лежал за наркотици в затвор. Дебелият се занимава с разпространението на трева и амфетамини в "Надежда". Той е разработил и схема, при която дилъри работят с диспечер, който ги препраща на срещи с клиенти. Двама братя близнаци от "Люлин" са други двама известни "лейтенанти" под втория човек в наркогрупата Цецо Гарвана. Братята са добре познати в квартала, като снабдяват с дрога дилърите в 3,4, 8 и 9 микрорайон. Близнаците отговаряли за поне 30 човека, занимаващи се основно с разпространение на амфетамини и хероин.

 

Васко Хлебарката е още една фигура на високо ниво в групата на Стъкларя. Той също е на подчинение на Цецо Гарвана. Хлебарката е забелязван да продава лично дрога, но също така отговаря и за 15 души дилъри, които снабдяват клиентите си на адреси. Той притежава и заложна къща в "Модерно предградие", за която службите имат съмнение, че се използва за параван на нелегалния му бизнес.

 

"Лейтенант" от групата на Стъкларя е и Кристиян Боксьора, който предпочитал да работи предимно сам. Неофициално в кримисредите се говори, че преди няколко месеца Боксьорът е бил спрян в близост до спирка на трамвай №7 в "Люлин" от полицаи от отдел СИГМА. Униформените намерили у него голямо количество наркотици, но след 15 минути го освободили. Говори се, че лично Росен Стъкларя издействал пускането и броил голяма сума пари на полицаите.

 

Емил Деветопръстия също е сред водещите лейтенанти на Стъкларя. Прякорът му идвал, тъй като бил с един отрязан пръст на ръката. Деветопръстия зареждал дрога лично от Цеци Гарвана и разполагал с дилъри, които вършеят в "Хаджи Димитър", "Подуяне", "Левски В" и "Левски Г". За Деветопръстия се знае още, че лично снабдявал дилърите на най-ниско ниво, тъй като така печалбата му скачала двойно. Лейтенантът от групата на Стъкларя отговарял за 20 момчета, като някои от тях са ученици.

 

В МВР се знае още, че Деветопръстия е бивш мъж на сегашната жена на ръководителя на групата Росен Стъкларя. Въпреки това Емил бил добре приет в бандата, понеже докарвал над 100 бона месечно на шефа си. Сред "лейтенантите" в групата е и Тома Смолецов, който ръководи дилърите в кварталите "Младост", "Мусагеница" и "Студентски град". Смолецов има дилъри на средно ниво, т.нар. "зареждачи" и под тях доста дилъри на дребно ниво. Групата им наброява 40 човека. Освен т.нар. поста в "Младост", групата имала и три пости в "Студентски град", намиращи се в общежитията. Лейтенантът на Стъкларя има дясна ръка - Ник Никофоров, живущ в кв. "Дружба". Той събирал парите от продажбата на дрога и отговарял за складовете и зареждачите.

 

В МВР има информация, че Смолецов прикривал бизнеса си с дрога с автокъща в кв. "Суходол". Освен това се предполага, че чрез вкарването на автомобили Смолецов вкарвал част от наркотиците, която Стъкларя разпространява из София. Според оперативната информация лично лейтенантите на Стъкларя се разправяли с конкурентите на пазара. С изключение на Цеци Гарвана и Тома Смолецов, останалите са добре познати бойци в ъндърграунда. Кристиян Боксьора, Кирил Георгиев, Рашо Масларя, Близнаците, Емил Деветопръстия и Сантино Стефанов лично се занимавали с побоищата, палежите и заплахите, а така Стъкларя, на когото се носи славата на стиснат наркоиграч, спестявал пари от странична бриграда. Тъй като наркобандата си създала много врагове заради безмилостните действия, Росен Кръстев-Стъкларя обикалял из София с общо четирима охранители, които се въртели по двама на смени.

 

Лицата на най-високо ниво в групата демонстрирали луксозен начин на живот. Автомобилите им са за близо 1 млн. лв., твърдят източниците ни. Стъкларя го возят в брониран джип "Ленд Крузер", съпругата му, бившата жена на Деветопръстия", кара ново Порше Кайен, Цеци Гарвана управлявал лъскаво БМВ 5-та серия за над 100 бона, Сантино Стефанов - лъскаво Ауди А6 и БМВ Х1, Кирил Георгиев - БМВ 3-та серия, Рашо Масларя също карал ново Ауди А6. Най-оборотни обаче били Емил Деветопръстия, който движи из София с Мерцедес S класа, купена лично от Росен Стъкларя за 130 бона, както и Тома Смолецов, който също карал S класа за над 100 бона, както и Порше Кайен, с което се движи жена му. Близнаците се возят из "Люлин" със скъпарски Мерцедес-и, а Васко Хлебарката - с БМВ 5-та Серия.

 

В оперативните разработки на МВР има данни, че бандата е покровителствана от служители на МВР от най-ниско до високо ниво. Стъкларя се ползва сс протекции от полицията още от 2009 г., когато става свидетел срещу наркоиграчи, за които е работил дотогава. Голяма част от натопените от него тогава били осъдени и даже излежали присъдите си. Смята се, че Росен Кръстев имал сериозни връзки в ГДБОП, а чичо му уреждал контакти с други служби и униформени служители от най-ниско до високо ниво в ГДНП, СДВР и МВР София-област. Особено силни позиции наркобандатата имала 9-то РПУ, което се помещава в "Люлин", както и в Трето, Пето и Седмо РПУ.

 

Отделно от това Стъкларя си издействал и допълнителни протекции, след като преди време се измъкнал от клопка на полицията.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени