Чували с бомби, ракети и димки в ръцете на полицията преди Левски - ЦСКА

Столичната полиция е заловила солидни количества пиротехника преди футболното дерби Левски - ЦСКА.

Полиция пред стадион "Васил Левски"
Полиция пред стадион "Васил Левски" Източник: Zonanews

Столичната полиция е заловила солидни количества пиротехника преди футболното дерби Левски - ЦСКА.  Мачът започва в 14:45 на националния стадион "Васил Левски". Именно в периметъра на спортното съоръжение са били открити забранените средства.

 

Става дума за 52 димки, 17 факли, 8 сигнални ракети, както и предполагаеми самоделни взривни устройства с прикачени детонатори, чието приложение тепърва ще се изяснява. Все още не е ясно на коя от двете агитки са притежание те. От СДВР заявиха, че част от пиротехниката е била скрита и на самите трибуни. 

 

Ще бъдат прегледани всички камери на стадиона, за да се установи кой и кога е внесъл пиротехниката на стадиона и кога. От полицията алармираха, че са забелязали, че част от тях не работят. 

 

Фенове на Левски
Фенове на Левски Източник: Zonanews

"Въпреки че на проведеното съвещание на СДВР, на което присъстваха и представители на двата клуба, както и привърженици от двата фенклуба, беше проговорено да се избегне и да не се внасят пиротехнически изделия, с което да се провокира напрежение по време на спортната среща. Оказва се, че това нещо не е така! Приемаме това като една провокация и неудържане на думата", заяви пред bTV началник сектор "Масови мероприятие" към СДВР Иван Георгиев. 

 

От СДВР подозират, че целта е била провокация между двете агитки, след която полицията да бъде обвинена за действията си при възстановяване на обществения ред. 

 

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР)
Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Източник: Zonanews

По-рано през деня ръководствата и на Левски, и на ЦСКА призоваха феновете да не използват именно такива средства, за да не застрашават живота и здравето на феновете. До провокации и "замерване" със сигнални ракети се стига в предните два мача между тимовете. За щастие нямаше сериозно пострадали по трибуните. 

 

"Изненада ни количеството на внесените материали. Подходът е иновативен. Има такива, които бяха сложени на седем метра под земята, други бяха скрити на ролетни щори. На предварителния разговор наистина говорихме това зад нас да не се вижда. Най-вече тези ракети, тип писалки. Една ракета е между 5-7 минути. Едно полувреме спокойно можем да гледаме заря на спортното съоръжение. Доста са мощни. Може да нанесат доста щети", заявиха от СДВР.

Още от "София"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени