Достойно за уважение: Отново заляха с червена боя МОЧА

С огромни букви неизвестните призовават към "Демонтаж" на срамния монумента в центъра на София

МОЧА (Паметника на окупационната съветска армия)
МОЧА (Паметника на окупационната съветска армия) Източник: Zonanews

МОЧА (Паметникът на окупационната съветска армия в София) отново бе залят с червена боя. Срамният струпей в центъра на столицата на натовска и европейска България е напръскан с червен спрей, като с боята е изписано с огромни букви "Демонтаж". Освен това остатъците от плочата, която на 23 февруари бе строшена с чук, са изцяло намазани в червено.

 

Отново заляха с червена боя МОЧА (Паметника на окупационната съветска армия)
Отново заляха с червена боя МОЧА (Паметника на окупационната съветска армия) Източник: Zonanews

Преди време на тази мраморна плоча имаше унизителния за българското национално достойнство надпис "На съветската армия освободителка от признателния български народ". На 23 февруари тази именно плоча бе разбита с чук от 61-годишен мъж, който бе задържан за кратко в полицията.

 

След 24 февруари 2022 г., когато започна варварската руска инвазия в Украйна, МОЧА е все по-често обект на атаки от възмутени българи, достойни за уважение. Той бе боядисван в цветовете на украинското знаме, по него бяха изписвани и антивоенни и антируски лозунги.

 

А в последно време бе възобновен дебатът за това дали паметникът трябва да бъде разрушен или поне преместен в музея на социалистическото изкуство.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени