Другарката "Не"! Нинова не дава оставка, не подкрепя правителство на ГЕРБ, каза "не" на военна помощ за Украйна и на покупката на нови бойни самолети

По отношение на смяната на лидера - имаше предложение пред пленума за конгрес с тази точка, но то бе отхвърлено, обясни Нинова

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

БСП свиква конгрес през февруари, реши днес Националният съвет на партията след близо 7-часови дискусии. В дневния му ред е реформа в партията, но не и смяна на лидера Корнелия Нинова, обяви самата Нинова на пресконференция след заседанието. Нинова посочи, че е имало предложения на конгреса да бъде избран нов председател, но в крайна сметка е прието дневният ред да е друг - реформа в партията и широка коалиция с леви формации.

 

По отношение на смяната на лидера - имаше предложение пред пленума за конгрес с тази точка, но то бе отхвърлено, обясни Нинова. 

 

"Не сме си заровили главата в пясъка - относно резултата от вота. Имаме проблем с този спад на подкрепата и така не може да продължава. Трябват ни сериозни промени и днес обсъдихме такива. Свикваме конгрес на 11 и 12 февруари. Който да даде нов хоризонт с нови решения. Подготовка за нова модерна програма на модерна лява партия. Дотогава - дискусии във всички структури в партията. Плюс сериозна организационна реформа, вкл. промяна в устава. Работна група ще започне разговори с други леви партии и единения, за да се създаде широк ляв блок", каза Нинова на брифинга.

 

В началото на заседанието от пленума бяха изхвърлени с решение на партийния съд Кирил Добрев, Калоян Паргов, Георги Търновалийски и още двама социалисти от Пловдив. Те обаче фигурират в списъците на НС, правят кворум, но не могат да участват в гласуванията.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени