Едва 45 са свободните интензивни легла в София, има нужда от реаниматори

До дни в София може да бъде спрян плановият прием

Димитър Петров
Димитър Петров Източник: БНТ

Най-вероятно с 50 ще се увеличат интензивните легла в столицата, което ще стане в 25 болници. Това каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров след среща с директори на столични болници, цитиран от БНТ. На срещата е обсъдено болница по болница възможността за разкриване на легла.

 

По думите на Петров в София има 45 реанимационни легла, които бързо се запълват. Тази бройка включва и около 15 интензивни легла в АГ болниците, но там не могат да се вкарват пациенти с Ковид. В някои болници има останали няколко бройки, разкри катастрофата, до която докараха страната служителите на Румен Радев, инсталирани като служебно правителство.

 

Вариант е и да се търси възможност интензивните легла да се оборудват с екипи от по-малките болници, които не работят с Ковид или от болници в съседни градове. Има нужда да се командироват лекари, каза с видимо притеснение служебният зам.-министър. Има нужда от реаниматори.

 

До дни в София може да бъде спрян плановият прием. Няма да спре обаче хемодиализата и диагностиката и лечението на онкоболните. Плановият прием може да остане в малките болници, в които няма пациенти с коронавирус.

 

 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени