Екипи на Столичната община са реагирали на седем сигнала за паднали клони и дървета

От Общината припомнят, че строителните филми, изпълнителите на обекти трябва да обезопасят строителните огради и скелета на съответните си обекти

Паднало дърво
Паднало дърво

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община са реагирали на седем сигнала за паднали клони и дървета. Това съобщи за БТА директорът на аварийните екипи Красимир Димитров, цитиран от пресцентъра на Столичната община.

 

От Общината припомнят, че строителните филми, изпълнителите на обекти трябва да обезопасят строителните огради и скелета на съответните си обекти. Търговците трябва да проверят рекламно-информационните си елементи. На гражданите се препоръчва да бъдат внимателни при придвижването си и да обезопасят от незакрепени предмети тераси или прозорци.

 

По-рано от летище София съобщиха, че към момента няма отклонения в полетните разписания на летище София. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за днес в София и още 19 области е обявен жълт предупредителен код за силен вятър. Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 90 км/ч. В останалите осем области на страната е в сила оранжев код.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени