Фандъкова: На 24 април пускаме метрото до "Горна баня"

Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район "Подуяне", добавя тя

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Facebook

На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през "Овча купел". С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

"Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от "Подуяне" през "Оборище" и центъра, през "Красно село" и "Овча купел" до Околовръстния път при "Горна баня". И сме готови да продължим. Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. "Владимир Вазов" и през "Слатина".

 

Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район "Подуяне". През тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия "Г. С. Раковски" през "Гео Милев" и "Слатина" до "Цариградско шосе" и от "Младост 3" до Симеоновския лифт", допълва Фандъкова.

 

❗ На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Петък, 16 април 2021 г.

Още от "София"

Пуснаха разширението на метрото до "Овча купел" и "Горна баня"

Третата линия на метрото е ново поколение - с нов тип автоматика, с нови преградни врати за пътниците, управлението е от ново поколение, каза Стоян Братоев, управител на "Метрополитен" ЕАД

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени