Фандъкова разпореди 24-часово наблюдение на критичните места на реките в София

Дирекция "Аварийна помощ и превенция" следи покачването на нивата в реално време на още 30 критични места

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Софийска община

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова всички екипи на аварийната дирекция на Столична община извършват 24-часово наблюдение на критичните места на реките в София, съобщиха от общината.

 

Вследствие на силния дъжд тази нощ реките, преминаващи през територията на града са повишили своите нива с 80 до 150 см, посочват от СО. Според Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" , към момента няма разливи и всички реки текат в коритата си.

 

Чрез системата за ранно предупреждение "Аква", която разполага със сензори и камери, дирекция "Аварийна помощ и превенция" следи покачването на нивата в реално време на още 30 критични места.

 

През последните дни във връзка с прогнозата за силни дъждове – жълт код, контролирано се изпускаха водни количества от общинските язовири "Мрамор", "Суходол 2", "Мърчаево" и "Иваняне" с цел осигуряване на свободен обем.

Още от "София"

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се видим в съда

Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници.", написа в социалната мрежа председателят на групата на "Възраждане" в СОС

Прочетете повече прочетете повече

Трайчо Трайков: Започваме демонтирането на МОЧА до 30 дни

Срамно е, че областната администрация и самият Трайков говорят за премахване на монумента заради мерки за безопасност, докато истинската причина би трябвало да бъде скъсването с унизителната митология за "освободителната Червена армия" и възстановяването на историческата истина за окупацията на България от Съветите през септември 1944 г. 

Прочетете повече прочетете повече

Областната управа на София пак заговори за "спешен демонтаж" на МОЧА

Паметникът не е поддържан през последните 70 години, в резултат на което са се появили пукнатини в бронзовите отливки и съществува реална опасност от отделяне на елементи от фигурите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени