Фандъкова: Тази политическа криза в София може да спре темпа на развитие, който от ГЕРБ-СДС наложихме в последния мандат

Изборът на председател на СОС не решава политическата криза

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Zonanews

Обичам София, познавам проблемите и решенията. София има нужда от важни, но тежки решения. За управлението на столицата трябват знания, опит, диалог - нещо, което в момента не виждаме. Говори се за постове, а не за отговорности. Това заяви пред bTV бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова.

 

Властта е в тези, които имат най-голямата група в Столичния общински съвет, а най-голямата - в кмета, каза още тя. Изборът на председател на СОС не решава политическата криза. Тя ще се реши тогава, когато има управленско мнозинство. ГЕРБ-СДС продължава да бъде опозиция в СОС, допълни Фандъкова.

 

"Докладите в комисиите на Столичния общински съвет се разпределят от председателя. Решенията се вземат от мнозинството в СОС", коментира бившият кмет на София. Цяла кампания от ПП-ДБ-СС заявяваха на софиянци, че ще работят с плаващи мнозинства. Ето - вече сме в такава ситуация, каза Фандъкова.

 

"Тази политическа криза в София може да спре темпа на развитие, който от ГЕРБ-СДС наложихме в последния мандат".

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени