Футболни фенове на "Левски" атакуваха палатковия лагер на Мая Манолова, счупиха плочата на МОЧА (ВИДЕО)

По последни данни са арестувани 4 души

МОЧА (Паметника на окупационната съветска армия)
МОЧА (Паметника на окупационната съветска армия) Източник: Zonanews

Футболни фенове на "Левски" атакуваха палатковия лагер пред МОЧА, счупиха срамната новопоставена плоча на монумента (от наследника на комунистическия престъпник Таков) и задействаха димки. Пробългарското действие на тези достойни момчета стана около час след победата на "сините" над израелския "Апоел" (Беер Шева) с 2:1.

 

Агитката издигна транспарант с надпис "Демонтаж", а след като счупиха плочата, написаха със спрей "Искаме български паметник". "Дойдоха около 20-30 човека от агитката на 'Левски", повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас... и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края", пише във фейсбук Геновева Кръстева, една от "пазещите" МОЧА, и прилага видео от атаката.

 

В клипа се вижда и полиция. По последни данни са арестувани 4 души. За преместването на паметника, известен и като МОЧА - Монумент на Окупационната Червена Армия, има решение на държавата.

 

Левичарски проруски формации събраха каквито имат привърженции пред него с палатки - за да го бранят. След атаката на място отидоха Мая Манолова (която за малко не стана кмет на София с подкрепата на избирателите на ДБ през есента на 2019 г., N.B.) и бившия вътрешен министър Румен Петков, сега лидер на АБВ, протичащ в разработки на МВР и службите като "Запалката" - и двамата основни "говорители" на кремълските опорни точки и настояващи за капитулация на Украйна. 

 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени