Георги Георгиев напомня на Васил Терзиев: Кметът носи пряка отговорност за безредиците в София

София не се управлява с апели във Фейсбук и по телевизиите, пише бившият шеф на СОС

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: БГНЕС

Общинският съветник в София от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев напомни на кмета Васил Терзиев, че носи пряка отговорност за безредиците в столицата, предизвикани от футболни фенове. Георги Георгиев публикува във Фейсбук и снимки от насилието в центъра на София.

 

"Вчера новоизбраният кмет на София побърза да обяви, че съгласува шествие на футболните фенове и е организирал опазването на реда със СДВР. За съжаление, това не се случи. Центърът на София е арена на битка, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички", написа във Фейсбук Георгиев.

 

И настоя кметът и правоохранителните органи да дадат адекватна информация за случилото се. Щетите от този погром ще го плащат софиянци, подчерта Георгиев.


Той цитира закона, в който ясно пише, че кметът отговаря за опазването на обществения ред и съответно, носи пряка отговорност за безредиците.

 

"Не го казвам аз, общинският съветник Георгиев. Пише го в закона:
"Чл. 44. (1) Кметът на общината:
4. (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 53 от 2014 г.) отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи".
Неадекватна оценка на ситуацията и неадекватни мерки, които водят до лош резултат", посочва в публикацията си Георги Георгиев.


И изтъква, че "София не се управлява с апели във Фейсбук и по телевизиите".


"А от виновници за случващото се в българския футбол - ръководството на БФС и Борислав Михайлов - оставка!", завършва публикацията си Георги Георгиев.

 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени