Георги Георгиев: Политически първокласници доведоха СОС до невиждана криза

ПП-ДБ-СС още не осъзнават, че нямат мнозинство, нужно е лидерство

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: БГНЕС

Политическите първокласници доведоха СОС до политическа криза, каквато София не помни. Така общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев коментира  ситуацията в Столичния общински съвет след днешната среща на политическите сили.    

 

"Шестдесет дни след изборите не стигнаха на ПП-ДБ (Спаси София) да осъзнаят, че нямат мнозинство в общинския съвет. Това научихме от срещата днес, организирана от Синя София и ВМРО, на която присъстваха и представители на ПП и Спаси София", написа той във Фейсбук.

 

"Нямат никакво конкретно предложение за разблокиране на общинския съвет. Искат временен председател, но не знаят кой, искат коалиционно споразумение, но не знаят с кого. Така София не може да се управлява! Очаквахме да чуем предложения за решение, чухме още от същото досега. А ако правиш едно и също, не можеш да очакваш различен резултат", подчерта Георгиев.

 

"23 е по-малко от 31, уважаеми колеги. Всеки първокласник ще ви го каже. Първокласниците в политиката обаче са опасно нещо, защото доведоха до пълен блокаж на управлението на София. Създадоха политическа криза, каквато градът ни не помни и продължават да прехвърлят отговорността. Очакването ГЕРБ да разреши кризата показва само безпомощност и страх. Нужно е политическо лидерство. Ако не можете да го покажете, признайте го пред софиянци и спрете с оправданията!", коментира представителят на ГЕРБ.

 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени