Георги Георгиев: "Промяната" в София е бюро по труда за "правилните” хора

Над 1.4 млн. лева или 700 заплати по средно 2000 лева обезщетения струва на софиянци политическата чистка на Васил Терзиев и коалицията му, добави той

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: БГНЕС

Над 1.4 млн. лева или 700 заплати по средно 2000 лева обезщетения струва на софиянци политическата чистка на Васил Терзиев и коалицията му. С тези пари кметът можеше да построи поне 30 нови детски площадки в кварталите.

 

Това заяви пред медии заместник-председателят на Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев по повод чаканите повече от два месеца данни за уволнени служители на Столична община и добави:

 

"Общо 325 експерти и редови служители в Общината са останали без работа, сред които под 10% са ръководните кадри. И защо беше всичко това - за да може 325 души от "правилните хора" на "Промяната" да бъдат назначени. Това става ясно от отговор на мои въпроси до кмета Терзиев и районните кметове от неговата коалиция."

 

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: Скрийншот видео кадър

Георгиев припомни, че в предизборната кампания Васил Терзиев нееднократно изрично е обещавал, че няма да има политическа чистка в общинската администрация.

 

"Това се оказа поредната лъжа. Шест месеца по-късно са освободени 325 служители или 1 милион и 400 хиляди лева обезщетения за заплати. Това означава, че 10% от служителите в общината са освободени, за да назначат други на тяхно място и всичко това е изцяло за сметка на гражданите и техните данъци. Над 10% са освободените и в районните администрации от кметовете на ПП-ДБ-СС. Разбира се, имаме и кмет рекордьор – кметът на Илинден, който гражданите издирват 3 месеца, през които той беше ту в отпуск, ту в болничен и в чужбина. Той е успял да освободи най-много хора и то от разстояние – 20 експерти срещу обезщетения от 70 хиляди лева. Ето това са прищевките за трудоустрояване на кадрите на "Промяната" в София. "Промяната" в София се превърна в бюро по труда", заяви още общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

 

"Има ли право кметът Терзиев да работи с негов екип – разбира се. Ръководният екип обаче, който е освободен е 1% от общия списъчен състав на цялата администрация, или 10% от всички освободени. Всички останали са редовни чиновници и експерти, главни специалисти, юрисконсулти, счетоводители и прочее. Ей така, 325 души решили спонтанно да напуснат - за да не се води масово уволнение са им предлагани по няколко заплати, за да си тръгнат по своя воля. Ето това е лъжата на Терзиев от кампанията, че няма да прави чистка спрямо обикновените експерти", категоричен бе Георгиев и допълни:

 

"Когато фактите говорят и кметът на София трябва да замълчи пред истината. Особено когато е подписал документите".

Още от "София"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени