Георги Георгиев, СОС: Обновяването на тротоарите в София не спира и през уикенда

За да няма "ремонт на ремонта" сме предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място - 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: БГНЕС

"Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през събота и неделя! Със затоплянето на времето върви с пълна сила изпълнението на най-мащабната ни програма за изграждане и ремонт на тротоари", написа в профиля си във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той показва на снимки и част от свършеното.

 

"Виждате едни от първите резултати от нея на ул. Ген. Гурко и ул. Солунска, както и на улицата пред 82 ОУ "Васил Априлов" в Горубляне. През уикенда продължава работата и на още 11 локации в районите "Младост", "Люлин", "Възраждане", "Триадица", "Овча купел" и др.".

 

Преди няколко месеца Столичният общински съвет осигури средства за инвестиции за обновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата. 1/3 от средствата, които сме осигурили, вече са предоставени за управление директно на районните кметове като 70% от кметовете вече са сключили договори с избрани от тях строителни фирми, припомня Георгиев.

 

За да няма "ремонт на ремонта" сме предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място - 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове - по един отговорник на тяхно пряко подчинение за всеки столичен район. Както знаете, в съвета одобрихме и подготвените от главния архитект Здравков стандарти за градска среда - тоест къде какъв вид настилки, материали и цветове да се използват, за да няма импровизации. Те вече са задължителни за всички нови тротоари, подчертава председателят на СОС.

 

"Приоритетно работим по най-често използваните маршрути в кварталите, които водят до градски транспорт, училища и детски градини и здравни заведения.

Подготвяме и интерактивна карта, в която в реално време да се въвеждат и следят заявките за ремонти. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които предстои да бъдат обновени по нашата програма", допълва Георги Георгиев.

 

Още от "София"

Заради протеста срещу Радев тази вечер: Посолството на САЩ у нас предупреди своите граждани да избягват центъра на София

Демонстрацията е насрочена за 18:30 от инициативата "Правосъдие за всеки", от която призоваха за шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени