Георги Георгиев, СОС: Сложихме ново украинско знаме на фасадата на Столична община, това е вандалски акт на "Възраждане"

Образувана е преписка по случая в 5 РУ, установена е самоличността на извършителите

Подкрепа за Украйна - украинското знаме е поставено на терасата на българско жилище
Подкрепа за Украйна - украинското знаме е поставено на терасата на българско жилище Източник: Zonanews

"Ако не беше толкова тъжно щеше да е смешно". Така председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира случаят от тази сутрин, при който функционери на проруската партия "Възраждане" свалиха украинското знаме от сградата на Столичната община. 

Депутати от "Възраждане" са играли ролята на охрана на вишката, чрез която е било свалено украинското знаме. Това разказа още Георгиев и определи поведението им като "безобразно".

За съжаление този трагикомичен случай привлича медийно внимание. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, каза още Георгиев и поиска компетентните органи да разследват, защото става дума за вероятна злоупотреба със служебно положение.

Образувана е преписка по случая в 5 РУ, установена е самоличността на извършителите. Депутатите от "Възраждане" са се възползвали от служебното си положение и са казали на полицаите да не се месят. 

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: Facebook

Георгиев призова депутатите да гласуват закони в Народното събрание, вместо да се катерят по вишки или да ги охраняват. "Нужен е лиценз за охрана. Те утре могат и коледната украса да свалят", каза още Георгиев. Знамето е възстановено минути по-късно, увери Георгиев. По думите му става въпрос за "грубо посегателство срещу демокрацията". И допълни, че очаква МВР да си свърши работата.  

Припомняме, че по-рано през деня представители на партия "Възраждане" свалиха украинското знаме от общината в София. Това обави лидерът на партията Костадин Костадинов и призова столичният кмет Йорданка Фандъкова да не слага чужди знамена на столичната община, защото ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна

Още от "София"

Последни новини

Най-четени