ГЕРБ отбеляза Европейския ден за почит на жертвите на всички тоталитарни режими

Тази дата, свързана с подписването на пакта Рибентроп-Молотов, е призната от Европейския парламент като ден на памет и преклонение пред милионите невинни жертви на тези потиснически режим

ГЕРБ отбеляза Европейския ден за почит на жертвите на всички тоталитарни режими
ГЕРБ отбеляза Европейския ден за почит на жертвите на всички тоталитарни режими Източник: ПП ГЕРБ

На 23 август Европа отдава почит на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – националсоциалистическия, фашисткия и комунистическия режими.

Тази дата, свързана с подписването на пакта Рибентроп-Молотов, е призната от Европейския парламент като ден на памет и преклонение пред милионите невинни жертви на тези потиснически режими.

Българският представител в Европейския парламент Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП инициира церемония за почит към жертвите на тоталитарните режими пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК.

Във възпоменанието се включиха представители на ГЕРБ – депутати, общински съветници, районни координатори, членове и симпатизанти на партията.

"Това е момент за помен, размисъл и изразяване на солидарност с всички, пострадали от ужасите на тоталитарните режими - националсоциализъм, фашизъм и комунизъм. Нека заедно съхраним паметта за миналото и да се стремим към свят, в който подобни трагедии никога повече няма да се повторят”, заяви евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев.

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени