ГЕРБ решава за кметовете на София и Пловдив, ето сигурните номинации по градове

Ясни са кандидатурите за Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Враца, Казанлък, Кюстендил, Перник, Благоевград

ГЕРБ
ГЕРБ Източник: ПП ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ все още няма окончателно решение за кандатите за кметове в София и Пловдив. И в този час ръководството на най-голямата парламентарно представена партия заседава и скоро ще излезе с окончателно решение за номинациите си за столицата и втория по големина град в страната. Това съобщи агенция Фокус като се позовава на свои източници от ръководството на ГЕРБ. И номинацията за управник за третия - Варна, също ще бъде обявена в последния момент.

 

"Предстои представянето на кандидата ни за кмет на София - подготвен по политики за столица и политика за хората. Не мислим за загуба в София, а как столицата да продължи да се развива в следващите 4 години. Факторът за нормализация в общините се нарича ГЕРБ", заявиха малко по-рано днес от партията при регистрацията за местните избори.

 

Ето и списък с общините, за които лидерът Бойко Борисов и съпартийците му, вече имат окончателното утвърдени кандидати или ще подкрепят познати на обществото, независими такива. Димитър Николов се впуска в битката за кметското място в Бургас за свой пети мандат.

 

Настоящите управници на Велико Търново - Даниел Панов, на Стара Загора - Живко Тодоров и на Враца - Калин Каменов, също запазиха доверието на партията и отиват пак на местни избори. И кметът на Казанлък - Галина Стоянова ще се бори за пореден четвърти мандат.

 

В Кюстендил ГЕРБ ще подкрепи досегашния кмет Петър Паунов. В Монтана залага на любимеца  на местните и рекордьор по мандати Златко Живков. В Перник също застава зад сегашния кмет Станислав Владимиров.

 

ГЕРБ вече потвърди, че в Благоевград ще подкрепи настоящия управник Илко Стоянов в надпреварата за кметското място. За Пазарджик - от партията засега мълчат, но се очаква отново да заявят доверието си към дългогодишния кмет Тодор Попов.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени