ГЕРБ -СДС регистрира Антон Хекимян за кандидат-кмет на София

През цялото време съм критикувал неща, които са се случвали в Столична община и като журналист съм търсил решения, заяви той

ГЕРБ регистрира Антон Хекимян като кандидат-кмет за София
ГЕРБ регистрира Антон Хекимян като кандидат-кмет за София Източник: Скрийншот видеокадър

 Антон Хекимян е кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС за София. Това стана известно от появата му заедно със зам.-председателят на партията Томислав Дончев пред Общинската избирателна комисия (ОИК).

 

Хекимян уточни, че миналата седмица е имал лична среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и от него е получил поканата за поста. "Помолих за време да помисля, защото това решение не може да бъде взето за секунди (...), но реших да се кандидатирам, за да работя за обществото, но от другата страна", добави той.

 

В 9.40 от централата на партията със служебен автомобил на ГЕРБ тръгнаха Антон Хекимян, Томислав Дончев, Никола Николов и Георги Георгиев и малко по-късно бяха пред Столичната община.

 

"Използвахме цялото време дадено от закона да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет. Не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени", каза Томислав Дончев от ГЕРБ.

 

"Намираме се в нестандартна ситуация, както каза преди няколко дни господин Борисов за решението, което беше взето. Решението няма как да бъде взето лесно. Взел съм го обаче напълно съзнателно, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с господин Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията, и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за минути или секунди като решение", обясни Хекимян.

 

Той допълни, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

 

"През цялото време съм критикувал неща, които са се случвали в Столична община и като журналист съм търсил решения. Визията ми е София да бъде модерен и зелен град, да привлича инвестиции и като приоритет ще е образованието. София трябва да се превърне в столица, която да покаже първенството си в Европа. Не трябва да се правят нестандартни неща, но трябва да се прави най-доброто за града", каза още Хекимян.

 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени